čestitamo

Kejt Midlton je obožava, a u srodstvu je s poznatom glumicom: Slavnoj Srpkinji Bakingemska palata ukazala je VELIKU ČAST

0

Kejt Midlton i holivudski krem je obožavaju, a u srodstvu je sa čuvenom glumicom: Slavnoj Srpkinji 

Roksanda Ilinčić odlikovana je u Bakingemskoj palati
Roksanda Ilinčić odlikovana je u Bakingemskoj palatifoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Modna dizajnerka Roksanda Ilinčić jedna je od najcenjenijih žena u modnoj industriji proteklih godina, a njoj je juče u Bakingemskoj palati ukazana velika čast.


Dobila je najviše priznanje CBE, odnosno Orden Britanske imperije, odlikovanje Ujedinjenog Kraljevstva koje se dodeljuje civilima i pripadnicima vojske, za promociju nauke, kulture, umetnosti, humanitarnog i volonterskog rada, kao i zbog civilnog, javnog ili vojnog delovanja.


Kako prenosi The Standard, Roksanda Ilinčić nosila je dugu ljubičastu haljinu, crni sako i cipele. Ipak, nije u pitanju sveden stajling kakav obično viđamo u ovakvim prilikama već je ova slavna Novobeograđanka objasnila da je želela da istakne i svoj "modni potpis".

 

Roksanda Ilinčić odlikovana je u Bakingemskoj palati
Roksanda Ilinčić odlikovana je u Bakingemskoj palatifoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Uložila sam mnogo razmišljanja o tome šta bi trebalo da obučem i šta je predloženo za ovaj događaj, ali sam želela da unesem i element nečega po čemu sam poznata, a to su skulptura, arhitektura, umetnost i mislim da sam uspela da kombinujem sve to – određene tradicionalne elemente s nečim neobičnijim – objasnila je gospođa Ilinčić.

Njoj je, inače, priznanje uručila princeza Ana, sestra kralja Čarlsa III, koji se trenutno oporavlja od operacije uvećane prostate. Nosioci priznanja CBE su, inače, mnoga slavna imena, poput Stivena Hokinga, Hjua Lorija, Helene Bonam Karter...

 

Velika karijera Roksande Ilinčić


Roksanda spada u najcenjenije dizajnere današnjice, a njene kreacije često i rado nose princeza od Velsa Kejt Midlton, kraljica Ranija od Jordana, glumice Emili Blant, Šarliz Teron, Kejt Blanšet, Dženifer Garner...

 

Kejt Midlton u haljini Roksande Ilinčić
Kejt Midlton u haljini Roksande Ilinčićfoto: EPA-EFE/Rudolph Brown

Rođena je u Beogradu 1975. godine, a nakon završenog Fakulteta primenjenih umetnosti preselila se u London 1999. godine.

 

Emili Blant u haljini Roksande Ilinčić
Emili Blant u haljini Roksande Ilinčićfoto: Quoin Pics / Everett / Profimedia

Tamo je nastavila školovanje na prestižnom modnom koledžu "Sent Martins", na kojem je završila master 2002. godine, a potom je pokrenula svoj brend ROKSANDA, koji iz godine u godinu niže uspehe, pa se njene kreacije danas prodaju u više od 40 zemalja širom planete.

 

Kraljica Ranija s torbicom Roksande Ilinčić
Kraljica Ranija s torbicom Roksande Ilinčićfoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Malo je poznato da je ona u srodstvu s poznatom srpskom glumicom Ivom Ilinčić.

 

Iva Ilinčić sa Roksandom Ilinčić na porodičnom okupljanju
Iva Ilinčić sa Roksandom Ilinčić na porodičnom okupljanjufoto: Instagram

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Legendarne patike Isabel Marant

 

makonda-tracker