simpatično

Tri ćerke, a sve različite vere: Život u mešovitoj porodici Gorana Bregovića nikada nije bio dosadan i bez poklona

0

Kako je popularni Brega ispričao u jednom starom intervjuu, više ni ne zna šta njegove ćerke slave, a zanimljivo je da je i on sam rastao pod uticajem različitih religija i običaja

Goran Bregović ponosni je otac triju devojaka
Goran Bregović ponosni je otac triju devojakafoto: Damir Dervišagić

Proslavljeni muzičar Goran Bregović važio je svojevremeno za jednog o najpoželjnijih neženja Jugoslavije. Ipak, kada je došlo vreme on se skrasio, a sreću je pronašao pored Dženane Sudžuke, s kojom je u braku od 1993. godine.


Par živi mirnim porodičnim životom, a njihova ljubav još je veća od rođenja njihovih ćerki. Goran Bregović i njegova životna saputnica Dženana su ponosni roditelji Eme, Lule i Une, a Gregović je jednom prilikom otkrio kako izgleda život u njihovoj "mešovitoj porodici".


Naime, on je ispričao da je svaka od njegovih ćerki različite veroispovesti – jedna je muslimanka, druga pravoslavka, a treća budistkinja.

U šali je ispričao da je sve počelo iz dečije šale da bi za svaki praznik dobijale poklone.


Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali – istakao je u intervjuu za Blic 2016. popularni Brega.

 

Ema Bregović, ćerka Gorana Bregovića, magistrirala je na Školi lepih umetnosti u Nantu
Ema Bregović, ćerka Gorana Bregovića, magistrirala je na Školi lepih umetnosti u Nantufoto: Ana Paunković

Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde – kazao je muzičar pre više od sedam godina.

 

Mediji su, inače, pisalli da je Bregović dobio i ćerku Željku sa izvesnom Jasenkom iz Sarajeva, ali se o njoj najmanje zna.


I sam Bregović, inače, potiče iz porodice različitog porekla – otac mu je bio Hrvat, a majka Srpkinja, ali nisu bili vernici.

 

Goran Bregović je u braku sa Dženanom Sudžukom već decenijama
Goran Bregović je u braku sa Dženanom Sudžukom već decenijamafoto: B.P./ATAImages

Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili verski praznici, ali iznad mene je živeo pravoslavni pop, tako da sam uvek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvek slao komšijama kurban, to je meso od ovna koji se kolje za Bajram. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale – rekao je on u pomenutom intervjuu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Brega napravio ludilo u Cirihu

 

makonda-tracker