prelepa i talentovana umetnica

Izašla je iz očeve senke isključivo svojim talentom: Kako izgleda i čime se bavi NAJSTARIJA ćerka Gorana Bregovića?

1

Umetnica koja pleni talenton, radom i lepotom, Ema Bregović odavno više nije samo Bregina ćerka

ema bregović nije samo goranova ćerka, već establirano ime u svetu umetnosti
ema bregović nije samo goranova ćerka, već establirano ime u svetu umetnostifoto: Ana Paunković

Slavni muzičar Goran Bregović već 30 godina je u braku s prelepom manekenkom iz Sarajeva, Dženanom Sudžukom. Kao kruna njihove ljubavi stigle su tri ćerke, Ema, Lulu i Una.

 

Njih tri nikada nisu bile sputavane ni u čemu, pa je Brega govorio o tome kako su njih tri sasvim različitih veroispovesti, te da su uvek imale slobodu izbora u životu.

 

 Supruga i ja smo im ostavili slobodu izbora, pa će same odabrati šta žele ‒ rekao je jednom prilikom Brega.

 

Najstarija među njima, Ema, rođena je u Parizu 1994. godine. Magistrirala je na Školi lepih umetnosti u Nantu 2018. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu i Parizu.

 

Ema je postigla velike uspehe do sada, pa je imala nekoliko velikih izložbi, kojima je ponosno prisustvovala njena majka, koja je svojevremeno dala izjavu koja se prepričava već godinama.

 

Ma, kakva lepotica! Ja sam starica. Ali, možete da me pitate kako se osećam kao majka čija je ćerka umetnica – izjavila je Dženana pre nekoliko godina, kada je posetila izložbu ćerke Eme u Beogradu.

 

1 / 9 Foto: Ana Paunković

 

Ema je 2021. godine u prostoru nekadašnjeg bioskopa ‘‘Balkan‘‘ imala samostalnu izložbu pod nazivom ‘‘Don‘t Worry‘‘, a potom se izbor njenih dela našao na izložbi ‘‘Ovde i Tamo‘‘ u Kragujevcu.

 

Ema Bregović je već imala nekoliko samostalnih izložbi u Parizu, a osim što je pokazala da je već i te kako uspešna, u pitanju je i prava lepotica.

 

Što se tiče njenog prezimena i porodične povezanosti sa slavnim ocem, Ema ističe da joj to ne odmaže, niti pomaže, ali da želi da gradi svoj put.

 

—Specifičnost mog slučaja je, što se ja ne bavim istom umetošću kao Goran. Trudim se da gradim svoj put. Moj teret je više u tome da dokažem da ono što radim vredi, da dokažem da zaslužujem da imam izložbe i da želim da budem na našoj kuturnoj sceni. Moje prezime je samo prezime, a ne nešto što bi trebalo da me lansira bez nekog truda i osnova. Ja stvarno mnogo radim i svojim radom želim da se dokažem na našoj kulturnoj sceni ispričala je Ema Bregović za portal Nova.

 

Ona je poslu toliko posvećena da je jednom malo falilo da izgubi ruku.

 

— Dok sam studirala u Školi lepih umetnosti doživela sam vrlo dramatičnu nezgodu, strug mi je povSave ukao rukav. Malo je falilo da izgubim ruku. Danas ne radim sama, okružena sam stručnim ljudima. Puno toga imam još da naučim, a za sada strug gledam izdaleka — rekla je Ema za magazin "Hello".

 

 

Ema je istakla da je porodica od samog početka podržavala njenu odluku da upiše likovnu akademiju i da se bavi vajarstvom.

 

— Roditelji su me uvek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam želela za njih nije bilo iznenađujuće — rekla je Ema, koja potiče iz umetničke porodice.

 

Bonus video

Goran Bregović otkrio kako se oseća posle pada:

 

 

makonda-tracker