malo mu je afera

Osramoćeni SVEKAR spremio OSVETU kraljici Leticiji? Bivši kralj je pobegao posle užasnih skandala, ali se ne predaje

0

Nedavno smo čitali gnusne optužbe na račun Leticije od Španije, a tamošnji mediji kažu da bi iza svega mogao da stoji član porodice

Španska kraljica Leticija od 2004. godine je u braku s Felipeom od Španije
Španska kraljica Leticija od 2004. godine je u braku s Felipeom od Španijefoto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Nekadašnji španski kralj Huan Karlos I mogao bi da stoji iza skandaloznih optužbi na račun njegove snahe Leticije, prenosi britanski Telegraph.


Nedavno je u evropskim medijima izbio veliki skandal kada je Haime del Burgo izneo tvrdnje da je bio u vezi s kraljicom Leticijom, suprugom kralja Felipea VI od Španije. On je naveo da je njihova ljubav trajala kada je Leticija počela da se viđa s aktuelnim kraljem, a sve je još šokantnije jer je Del Burgo potom bio u braku s njenom sestrom Telmom Ortiz Rokasolano.


Federiko Himenez Losantos, poznati španski novinar i radijski voditelj, optužbio je pristalice bivšeg kralja da "smeštaju aferu" njegovom sinu i snahi.


To je ko zna koja kampanja protiv Felipea VI – kaže on. – A sve su podstakli krugovi bliski Huanu Karlosu.

Španski mediji citiraju izvor blieske nekadašnjem kralju, koji objašnjavaju da je Huan Karlos I, koji je abdicirao u korist sina 2014. i sada živi u Abu Dabiju, uznemiren jer je isključen iz kraljevske porodice nakon niza skandala iza kojih on stoji, uključujući finansijske nepravilnosti i vanbračne veze.

 

Kralj Huan Karlos I abdicirao je 2014.
Kralj Huan Karlos I abdicirao je 2014.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Navodno je bio posebno povređen jer ga nisu pozvali na polaganje zakletve njegove unuke princeze Leonor od Asturije, koja se zaklela na vernost pred španskim Parlamentom 31. oktobra i zvanično postala naslednica prestola.


On je, inače, prisustvovao privatnoj proslavi Leonorinog 18. rođendana, ali je došao samo na dan.


Otišao je jednako tužan koliko je i došao – kaže kraljev prijatelj za El Español.


Navodno je Huan Karlos u veoma lošim odnosima sa snahom Leticijom i, kako kaže novinar Haime Penjafijel, upravo je zato on otišao u iznangstvo u konsultaciji sa španskom Vladom, koju predvodi Pedro Sančez.

 

Premijer Pedro Sančez, princeza Leonor, kralj Felipe i kraljica Leticija
Premijer Pedro Sančez, princeza Leonor, kralj Felipe i kraljica Leticijafoto: EPA-EFE/MARISCAL

Istina je da postoji kampanja da se ocrni Felipeov način vladavine, i da ona potiče iz samih redova monarhije – saglasna je novinarka Pilar Eire, koja kaže i da Huan Karlos pak veruje da i sin i snaha vode kampanju protiv njega.


Ona dodaje da bivši kralj planira u Abu Dabiju veliku proslavu svog 86. rođendana 5. januara i da je pozvao mnoge istaknute Špance da bi pokazao da još uvek ima podršku.


On želi da demonstrira snagu protiv onoga što veruje da je kampanja koju protiv njega vode Felipe i Leticija – kaže Eireova za TV3.

 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Potez kraljice Leticije o kom se priča

 

makonda-tracker