ne eksponira se

Ko je sestra Leticije od Španije koja se udala za njenog NAVODNOG LJUBAVNIKA? Vodila je uzbudljiviji život nego kraljica

0

Dok španski mediji pišu o navodnoj aferi kraljice Leticije s njenim bivšim zetom, sve oči uprte su u njenu mlađu sestru

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije
Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticijefoto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Španska kraljevska porodica ovih dana je u žiži skandala zbog navodne afere kraljice Leticije sa svojim nekadašnjim zetom. Najviše se, naravno, priča o zetu – Haimeu del Burgu, kao i o njegovoj bivšoj supruzi i sestri aktuelne kraljice Telmi Ortiz Rokasolano.


Del Burgo (53) nedavno je dao svoj doprinos knjizi o španskoj kraljici, iznevši bizarnu tvrdnju da je bio u romantičnoj vezi s Leticijom, i to nakon što se ona udala za kralja (tada princa) Felipea VI 2004. godine. Sve je navodno počelo i pre nego što je nekadašnja novinarka upoznala kralja, a kraj je, tvrdi on, nastupio 2011. godine, kada ga je kraljica iznenada pozvala i rekla mu da više ne mogu da se viđaju.


Haime je naredne godine zaprosio Telmu, Leticijinu mlađu sestru, posle samo dva meseca veze. U braku su bili do 2014, pa se rastali na neko vreme, pomirili i definitivno razveli 2016. godine.

Ko je Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije?


Telma Ortiz rođena je 25. oktobra 1973. godine u Ovijedu, kao druga od tri sestre Ortiz Rokasolano. Od kraljice Leticije mlađa je samo godinu dana, dok je od Erike, koja je izvršila samoubistvo 2007, starija dve godine.

 

Kraljica Leticija s porodicom
Kraljica Leticija s porodicomfoto: BANDERILLAS PIX / Sipa Press / Profimedia

Roditelji sestara Hesus i Marija razveli su se 1999. godine, a Telma je u međuvremenu završila Univerzitet u Barseloni. Ona se bavi ekonomijom, a često je učestvovala u humanitarnim projektima i kasnije je stekla i master diplomu u oblasti marketinga. Govori španski, katalonski, francuski, engleski, italijanski, portugalski i arapski.


Kraljičina sestra preferira da se ne eksponira preterano u javnosti, pa je veoma retko viđamo pored Leticije – uglavnom na intimnijim porodičnim slavljima, a 2019. pojavila se na dodeli Nagrade princeze od Asturije.


Telma Ortiz vodila je život "ispod radara" i nije bila mnogo zanimljiva medijima, pa su manje-više poznati samo osnovni podaci iz njene biografije, poput toga da je radila u Gradskom veću u Barseloni i da je s bivšim partnerom Enrikeom Martinom Ljopom dobila ćerku Amandu.

 

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije
Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticijefoto: José Ramón Hernando / ContactoPhoto / Profimedia

Nakon raskida s njim, pristala je da se uda za Haimea del Burga posle samo dva meseca veze, a potom su se 2012. preselili u Njujork. Međutim, Telma se uskoro vratila sa ćerkom u Barselonu i odlučila da se rastane od njega, a nakon nekoliko turbulencija razveli su se 2016.


Sestra kraljice Leticije trenutno je u vezi s irskim advokatom Gavinom Bonarom, s kojim je dobila dete u oktobru 2021, kada je Telma imala 47 godina.

 

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije, već neko vreme je sa Gavinom Bonarom, bivšim mužem Šeron Kor
Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije, već neko vreme je sa Gavinom Bonarom, bivšim mužem Šeron Korfoto: MPH / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zanimljivo je da Gavin ranije bio u braku s muzičarkom Šeron Kor, s kojom ima dvoje dece i koja je u jednoj pesmi opevala "kraljičinu uvrnutu sestru", a veruje se da je mislila upravo na maćehu svojih mališana.

 

BONUS VIDEO

Potez španske kraljice o kom se priča

 

makonda-tracker