preteruju li?

"Je li ona normalna?!" Potez kraljice Leticije na najvažniji dan njene ćerke neke raznežio, a neke – NALJUTIO

1

Gest koji su mnogi ocenili simpatičnim iznervirao je veliki broj fanova španske kraljevske porodice jer smatraju da je kraljica Leticija otišla predaleko

Princeza Leonor i kraljica Leticija na polaganju zakletve u parlamentu
Princeza Leonor i kraljica Leticija na polaganju zakletve u parlamentufoto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez / POOL

Princeza Leonor od Asturije, ćerka španskog kralja Felipea VI, pre nekoliko dana je, na dan kada je napunila 18 godina, i zvanično postala prestolonaslednica trona.


Ona je na svoj rođendan položila zakletvu na odanost u Parlamentu u Madridu, čime je ozvaničeno da je ona buduća kraljica Španije.


Princeza Leonor će ubuduće, u odsustvu njenog oca, moći da obavlja dužnost regenta, a biće prva žena na tom položaju u proteklih 150 godina u Španiji.


Španska kraljevska porodica – kralj Felipe, kraljica Leticija i princeza infanta Sofija – bila je tu kako bi podržala Leonor na najvažniji dan u njenom dosadašnjem životu, a njen otac je imao i ulogu u ceremoniji, kao kralj države.

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez / POOL


Kraljica Leticija, koja je obično u centru pažnje gde god se pojave, odabrala je ovog puta svedenu i nenapadnu haljinu, najverovatnije kako ne bi "ukrala šou" ćerki, pa je Leonor i u pogledu mode bila zvezda dana. Međutim, nisu svi oduševljeni ponašanjem španske kraljice na dan polaganja zakletve.


Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako Leticija priprema ćerke za fotografisanje. Iako je protokolom određeno ko će gde stajati, kraljica se u jednom trenutku pomerila sa svog mesta da bi Leonor popravila frizuru, odnosno da joj skloni dug konjski rep s odela, a dok su mnogi razneženi ovim majčinskim porezom, mnogo je onih koji kažu da Leticija preteruje.

 

Izvor: Instagram/europe.monarchies_

 

"Je li ona normalna?", "Zar je moguće da mora da kontroliše sve?", "Kako joj princeza dopušta ovo?", "Devojka je upravo zvanično postala buduća kraljica, a ona je tretira kao dete pred očima sveta"... neki su od negativnih komentara.


Mnogi, međutim, ističu da je Leticija postupila onako kako bi svaka majka i da je njen gest simpatičan.

 

Šta vi mislite? Je li javnost preoštra prema španskoj kraljici?

 

BONUS VIDEO

Dirljiv gest kraljice Elizabete II na sahrani princeze Dajane

 

 

 

 

makonda-tracker