ne odustaje od ubeđenja

Na sve je spreman da bi ostavario CILJ: Tom Kruz IMA PAKLENI plan za ćerku Suri koji se Kejti Holms sigurno neće dopasti

0

Čuveni holivudski zavodnik Tom Kruz želi da svoja uverenja prenese i na ćerku Suri, ali da li će njena majka, Kejti Holms to dozvoliti?

TOM KRUZ ŽELI DA ĆERKU UVUČE U SAJENTOLOŠKU CRKVU
TOM KRUZ ŽELI DA ĆERKU UVUČE U SAJENTOLOŠKU CRKVU foto: EPA / EFE/ALLISON DINNER

Čuveni holivudski glumac Tom Kruz kuje plan kako da ćerku Suri odvoji od majke, Kejti Holms.


Kejti je više puta javno govorila da ne podržava sajentološku crkvu i da ne ne želi da njeno dete bude pod uticajem religije.

 

Tom Kruz nije ni pokušao da poriče da je deo te verske zajednice. Mnogi su sigurni da će on pokušati da uvuče i svoju ćerku Sajentološlu crkvu kada bude bila dovoljno stara da može sama da odlučuje, bez pitanja majke.

 

 

- Sigurna sam da je njegov glavni plan da sačeka dok Suri ne poraste, da bi je mogao namamiti u sajentologiju i odaljiti je od njene majke - rekla je Lija Remini javnosti.

 

Uprkos tome što je otuđen od svoje ćerke, Tom Kruz nije odustao od toga da je uvuče u Sajentologiju i navodno ima plan da to učini čim se ostvare potrebni uslovi.

 

Kruz je izgubio vezu sa Suri nakon što se Kejti Holms razvela od njega 2012. jer se plašila uticaja religije na njeno dete i šireg uticaja na njihovu vezu.

 

TOM JE ČLAN SAJENTOLOŠKE CRKVE
TOM JE ČLAN SAJENTOLOŠKE CRKVE foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

 

Suri Kruz trenutno ima 17 godina, što znači da će sledeće godine postati punoletna. Ipak, prošlo je 12 godina kako ćerka i otac nemaju dobre odnose, pa je vrlo verovatno da će Kruz imati poteškoća da je ubedi da prihvati njegovu veru.

 

Šta je zapravo sajentologija?


Tom Kruz se pridružio sajentologiji početkom 1990-ih. Kao odanog člana, njegov status slavne ličnos skrenuli su pažnju na sajentologiju, često povezujući svoje ime sa religijom i njenim kontroverznim aspektima, ali šta je to tačno?

 

Sajentologija je sistem verovanja koji je osnovao L. Ron Habard 1950-ih, kombinujući duhovne principe i tehnike samousavršavanja. Tvrdi se da su ljudi besmrtna duhovna bića koja se zovu tetani, koja evoluiraju kroz proces koji se zove revizija da bi dostigla stanje više svesti i ličnog ispunjenja.

 

SURI USKORO PUNI 18 GODINA
SURI USKORO PUNI 18 GODINA foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

 

Osnovna uverenja uključuju iskustva iz prošlih života koja utiču na sadašnje ponašanje, sa praksama kao što je revizija pomoću uređaja koji se zove E-metar za identifikaciju i adresiranje mentalnih blokova.

 

Uprkos kontroverzama oko svojih praksi, sajentologija promoviše lični rast kroz kurseve, savetovanje i pridržavanje svojih učenja, sa ciljem da postigne duhovno prosvetljenje i samospoznaju za svoje sledbenike.

 

Bonus video:

 

Šta uraditi sa badnjakom nakon Božića? 

 

makonda-tracker