možete li da ih zamislite tako?

Prija se tako predstavljala, a Milica Pavlović svoje odbila uz suze: UMETNIČKA IMENA koja su poznati ipak odbacili

0

Jeste li znali koje su pseudonime popularne pevačice koristile ili razmatrale na samom početku karijere?

Umetnička imena Aleksandre Prijović, Anastasije Ražnatović Gudelj, Mlice Pavlović i Ane Nikolić na početku karijere
Umetnička imena Aleksandre Prijović, Anastasije Ražnatović Gudelj, Mlice Pavlović i Ane Nikolić na početku karijerefoto: Antonio Ahel/ATA Images

Poznate ličnosti, naročito pevači, u svetu često koriste pseudonime, kako bi se izdvojili i privukli pažnju.


Zahvaljujući umetničkim imenima, oni grade sopstveni brend, što je posebno pogodno za ljudi koji imaju česta imena, a i na našim prostorima ima brojnih primera da je pseudonim jedan moćan sastojak u karijeri.
Odličan primer je Lepa Brena, jugoslovenska muzička senzacija, čijeg se pravog imena Fahreta Jahić mnogi više ni ne sećaju.


I neke njene mlađe koleginice umalo su postale poznate pod pseudonimima, ali su ipak promenile odluku počele da se predstavljaju pravim imenima. Zato ih danas znamo kao Aleksandru Prijović, Anu Nikolić, Milicu Pavlović... a moglo je da bude drugačije!


Milica Pavlović

1 / 8 Foto: M.M./ATAImages

Kao mlada Leskovčanka Milica Pavlović sanjala je velike snove i počela je da ih ostvaruje nakon učešća u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Jednom prilikom prisetila se da je već na početku imala veliku prepreku, kada joj je predloženo umetničko ime koje joj se nije dopalo.

Kada sam potpisivala ugovor s "Grandom", Saša Popović mi je rekao: "Milica Pavlović je dosadno, što ti ne bi bila Milica Pavlović Mimi?" – otkrila je pevačica.


Milici, međutim, ovo nije išlo uz nju i odbila je taj predlog.


– I mi odemo na pripreme za "Zvezde Granda", a ja počnem da plačem i urlam da neću da budem Mimi i sutra odem kod Popovića i kažem mu da ću ostati dosadna Milica Pavlović – ispričala je pevačica u emisiji Šok Tok.


Ana Nikolić

 


Jedna od omiljenih pop pevačica na našim prostorima proslavila se početkom dvehiljaditih, kada je napravila senzaciju albumom "Januar" 2003. Usledilo je još mnogo uspešnih albuma, niz velikih hitova, a mnogi su u međuvremenu zaboravili da je Ana Nikolić najpre bila Nika.


Međutim, on nije ciljano biran za estradu, već je u pitanju bio Anin stari nadimak.


To je moj nadimak iz školske klupe. Pošto je ime Ana bilo često, najbolja drugarica me je prozvala Nika, da ne bi bilo zabune – ispričala je Ana jednom prilikom. – Dvoumila sam se oko pseudonima, ali kada sam saznala da je Nika kod starih Grka bila boginja pobede, definitivno sam odlučila da se tako predstavim i publici.


Anastasija Gudelj

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ćerka Svetlane Cece Ražnatović danas je poznata kao pevačica, a kada je bila tinejdžerka dugo se spekulisalo hoće li poći majčinim stopama. Kako se tada pisalo, njoj se dopada muzika Ane Nikolić i možemo od nje očekivati nešto slično, a mediji su tada pisali da je njen frizer otkrio i koje umetničko ime želi da koristi.


Naime, poznato je da Cecinu ćerku od detinjstva u porodici zovu Tasa, a ona je navodno želela da koristi pseudonim Tasona. Međutim, pevačica je uskoro rekla da to neće biti slučaj, kao i da o tome nije bilo govora.


To su svi ozbiljno shvatili, to je naša šala. Ništa to nije istina, to neće biti moje umetničko ime – kazala je Anastasija.

Aleksandra Prijović

 

1 / 6 Foto: Munja/ATAImages


I pre učešća u "Zvezdama Granda" Aleksandra Prijović bavila se pevanjem, a prve pesme je snimila kao tinejdžerka, već sa 14 godina. Kako je jednom prilikom ispričala u emisiji "AmiG Show", tada se predstavljala kao – Ani.


Taj nadimak mi je dao Mića Nikolić, koji mi je tada i uradio dve pesme kada sam imala 14 godina – ispričala je pevačica.


Međutim, ovaj pseudonim nije opstao, a pevačica je danas najpopularnija punim imenom, sa svojim devojačkim prezimenom iako je formalno posle udaje postala Aleksandra Živojinović, ili kao Prija.

 

BONUS VIDEO

Atmosfera na koncertu Aleksandre Prijović

 

makonda-tracker