iznenadićete se

Ceo svet zna za njega — ali ne i njegovo ime! Evo kako se zapravo zove Bred Pit

0

Jedan od holivudskih glumaca za koje se slobodno može reći da je dobro poznat maltene celoj planeti privlači pažnju kratkim i efektnim imenom. Međutim, malo je poznato da je to samo njegov nadimak!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni glumac Bred Pit rođen je 18. decembra 1963. godine kao Vilijam Bredli Pit, a on je sin školske savetnice Džejn Ete i menadžera kompanije koja se bavi prevozom kamionima Vilijama Alvina Pita. Tako je Bred zapravo nadimak izveden iz njegovog srednjeg imena!


On je počeo da se predstavlja nadimkom nakon što je napustio rodni Misuri, kako bi se njegovo ime lakše pamtilo i ostavljalo utisak.

 

Inače, glumac je, nakon što se osamostalio, imao poteškoće da dođe do prvih uloga, pa se izdržavao tako što je radio brojne slabo plaćene poslove. Tako je neko vreme bio vozač limuzine za striptizete, dostavljao je frižidere, a najčešće se kao zanimljiv detalj iz njegove biografije pominje to što je bio maskota restorana "El poko loko", koji je promovisao maskiran u kokošku.

 

1 / 15 Foto: Profimedia


Najveću slavu stekao je zahvaljujući ulozi za film "Telma i Luiz", a interesantno je da je ovu rolu ispred nosa ukrao Džordžu Kluniju, koji je prošao nekoliko krugova audicija za ulogu Džej Dija. Kako je Kluni priznao jednom prilikom, godinama uopšte nije mogao da se natera da odgleda ovaj film. Ipak, Bred i Kluni danas su bliski prijatelji, ali se Džordž 2011. godine našalio da mu je i dalje teško kad pomisli na to kako mu je mladi kolega oteo ulogu.

 

 

makonda-tracker