dirljivo i tužno

Glumci se opraštaju baš uz njega: Dirljiva SIMBOLIKA posebnog CVETA na ispraćaju Žarka Lauševića

0

Na beogradskom Novom groblju upriličen je ispraćaj za kremaciju proslavljenog umetnika Žarka Lauševića.

Danas se kolege, porodica i prijatelji poslednji put opraštaju od Žarka Lauševića
Danas se kolege, porodica i prijatelji poslednji put opraštaju od Žarka Lauševićafoto: Zorana Jevtić, © ATA Images

Nakon održane komemoracije povodom smrti proslavljenog glumca Žarka Lauševića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, upriličen je ispraćaj za kremaciju ovog umetnika.

 

Na Novom groblju u Beogradu su se okupile brojne kolege legendarnog glumca i pisca, kao i njegova porodica i prijatelji.  Supruga Anita Laušević, kao i deca Asja, Dušan i Jana Laušević, u kapeli su primali saučešće, a scene su bile potresne i tužne.

 

Mnoge kolege ovog umetnika došle su na ispraćaj za kremaciju, među njima Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić,  Predrag Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić sa suprugom, koja nije mogla da zadrži suze, Predrag Bjelac, Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović, Dragan i Maja Bjelogrlić, Milan Marić,  Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević...

 

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

 

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže. Mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

 

Bonus video

Anita teši decu Žarka Lauševića

 

makonda-tracker