bolan dan u beogradu

Vesna Trivalić U SUZAMA kraj supruga, srpski glumci SLOMLJENI OD TUGE: Ispraćaj Žarka Lauševića na Novom groblju

0

U Beogradu je održan ispraćaj za kremaciju jednog od najistaknutijih umetnika, čuvenog Žarka Lauševića.

Glumci, porodica, prijatelji i kolege opraštaju se od Žarka Lauševića
Glumci, porodica, prijatelji i kolege opraštaju se od Žarka Lauševićafoto: Zorana Jevtić, © ATA Images

Nakon održane komemoracije povodom smrti proslavljenog glumca Žarka Lauševića, upriličen je ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića. Brojne umetnikove kolege, porodica i prijatelji okupili su se kako bi poslednji put pozdravili i oprostili se od Žarka Lauševića.

 

Na Novom groblju su se pojavili Predrag Bjelac, Nebojša Dugalić, Srna Lango, Dubravko Jovanović, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, Predrag Miki Manojlović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, koja je došla  na groblje uplakana dok ju je pridržavao suprug...

 

Vesna Trivalić sa suprugom i Irfanom Mensurom
Vesna Trivalić sa suprugom i Irfanom Mensuromfoto: Zorana Jevtić

Među prvima su došli Andrija Milošević, Milan Marić, Marija Vicković, Srdan Golubović, Olivera Vitorović, Radoš Bajić s porodicom, Enis Bešlagić, Viktor Savić...

1 / 21 Foto: Zorana Jevtić

 

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra usled teške bolesti u 63. godini.

 

Rođen je na Cetinju, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je njegova karijera započela svoj strelovit uspon. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je igrao u velikom broju predstava, a na filmu je debitovao ulogom u filmu "Progon" 1982. godine.

 

Pre kremacije, u Beogradu je održana komemoracija u Narodnom pozorištu
Pre kremacije, u Beogradu je održana komemoracija u Narodnom pozorištufoto: A.H./ATAImages

Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji „Sivi dom“ 1984. godine, nakon čega su usledile brojne uloge, među kojima i u filmovima „Šmeker“ (1985), „Svečana obaveza“ (TV) (1986), „Dogodilo se na današnji dan“ (1987), „Oficir s ružom“ (1987), „Braća po materi“ (1988), „Boj na Kosovu“ (1989), „Original falsifikata“ (1991), „Bolje od bekstva“ (1993), „Kaži zašto me ostavi“ (1993).

 

Do 1993. godine, Žarko je bio jedan od najuspešnijih mladih glumaca. Karijeru koja je obećavala mnogo prekinula je jedna tragična noć u Podgorici, kada je Žarko usmrtio dvojicu mladića.  Osuđen je na 13 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

1 / 10 Foto: Dragana Udovičić

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, 1998. godine mu je izrečena kazna od 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane, ali pošto je tada već odležao nekoliko godina, pušten je na slobodu, Brzo nakon toga je napustio zemlju i otputovao u Sjedinjene Američke Države. Pre nekoliko godina se vratio na Balkan. Poslednja premijera filma na kojoj se pojavio bila je u Beogradu, a film "Heroji Halijarda".

 

Ćerku Asju i sina Dušana dobio je u braku s prvom suprugom Majom, a sa drugom suprugom Anitom dobio je ćerku Janu.

 

Bonus video

Porodica Žarka Lauševića stigla u kapelu

 

makonda-tracker