Duboka ljubav puna simobolike

Uspešna je u Holivudu i uvek je čitavim bićem bila uz njega: Ljubav Žarka Lauševića i njegove žene je imala trnovit put

0

Supruga Žarka Lauševića je veliko ime u Holivudu, a radila je na najevćim hitovima koje je filmska industrija proizvela.  

Žarko Laušević je imao veoma duboku ljubav sa svojom suprugom Anitom Laušević
Žarko Laušević je imao veoma duboku ljubav sa svojom suprugom Anitom Lauševićfoto: Damir Dervišagić

Posle više godina u SAD, Žarko Laušević koji je danas preminuo u 64. godini, pre nekoliko godina se sa svojom suprugom Anitom vratio u Srbiju i nastavio blistavu karijeru. 

 

Anitu i Žarka vezivala je neverovatno jaka ljubav, koja je na momente bila i teška zbog svih okolnosti. 

 

Mnogi ne znaju koliko je duboka njihova ljubav, kao ni kako je tačno otpočela, Oni su se upoznali dok je Žarko bio u prvom braku a to, kako je rekao glumac, bila ljubav na prvi pogled. 

 

Anita, nekada Roganović, a sada Laušević, rođena je u Ljubljani.

 

Anita Laušević je veoma poznata u Holivudu
Anita Laušević je veoma poznata u Holivudu foto: Eli Winston / Everett / Profimedia

Ona je po profesiji scenska šminkerka i maskerka, a veoma je poznata i cenjena u Holivudu.

 

Prvi veliki angažman u SAD imala je 2004. kada je radila na snimanju hit filma "Spajdermen 2", a onda posle i na seriji “Seks i grad”.

 

Sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama poput Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija. Dobila je nagradu za frizure koje je pravila u serijama "Hronike Tajms skvera", "Privatni doktor" i "Instinkt".

 

U braku sa Žarkom ima ćerku Janu, ali njihova ljubav uopšte nije bila jednostavna.

 

Oni su se upoznali na snimanju filma Boj na Kosovu.  Kako se pisalo, Žarko se na prvi pogled zaljubio u nju.

 

Međutim, tada nisu otpočeli vezu, Žarko je odlučio da sačuva brak u kojem je tada bio.

 

Žarko i Anita Laušević su se upoznali na snimanju filma Boj na Kosovu
Žarko i Anita Laušević su se upoznali na snimanju filma Boj na Kosovu foto: Dragana Udovičić

On je dobio dvoje dece u tom braku, dok se Anita udala i rodila ćerku.

 

- Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma "Boj na Kosovu". Ona je maskerka. Shvativši da ja ipak želim da sačuvam svoj brak, ona se tada udala i rodila ćerku. Andreu. Bez "j" . Dolazi otmena, visoka, lepa. "Razvodim se", reče mi danas – ovako je glumac opisao njihovu ljubav.

 

Dok je Laušević bio u zatvoru, pisao je o njihovom odnosu.

 

- Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad – pisao je on.

 

Anita Laušević je radila velikom holivudskim hitovima kao što su Spajdermen i Seks i grad
Anita Laušević je radila velikom holivudskim hitovima kao što su Spajdermen i Seks i grad foto: Eli Winston / Everett / Profimedia

Njihovu ljubav tokom godina su pratili simbolični datumi i brojevi, zbog kojih se odaje utisak kao da ih je sama sudbina spojila na neverovatne načina.

 

- Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina - pisao je Žarko.

 

On je Anitom poslednjih godina živeo u Beogradu, prilično povučeno.

 

- Nakon što je izašao iz zatvora i počeo da radi projekte u Srbiji, tada je još živeo u Americi, skoro da ga nismo ni viđali. Nekada je spavao u hotelima, nekada u stanu. Retko se mogao sresti, mislim da je čak u Srbiju dolazio na nekoliko dana, tek toliko da završi šta ima na snimanju i da se vrati - počinje priču stariji gospodin koji živi u blizini.

 

Kada su se vratili zauvek u Srbiju ili makar na duži period jer mi je njegov prijatelj rekao da će odlaziti i za Ameriku kada Anita bude morala da radi velike projekte, viđamo ih češće. U početku se skrivao, u smislu da se mogao videti samo uveče. Znali smo da im treba mir i kao komšije smo se trudili da ih ne remetimo. Ona je bila aktivnija, viđali smo je u šetnji sa psom, ali njega retko – rekle su komšije para za Blic.

 

 

makonda-tracker