slučajno ili...?

"Ovo pamtimo", "VIŠE NEMAŠ KARIJERU", "Zlo"... Pevačica optužena za podršku Hamasu zbog (naizgled bezazlene) fotografije

0

Nakon što je pevačica podelila selfi i o čemu trenutno razmišlja, mnogi su povezali ovu objavu na Instagramu s nedavnim napadom Hamasa

Ališa Kiz susrela je s veoma negativnim reakcijama na objavu koja je navodno povezana sa sukobom izraela i palestine, što je negirala
Ališa Kiz susrela je s veoma negativnim reakcijama na objavu koja je navodno povezana sa sukobom izraela i palestine, što je negiralafoto: JUCE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon izbijanja sukoba između Izraela i Palestine, posle terorističkog napada koji je izvela organizacija Hamas, mnoge poznate ličnosti javno su podržale Izrael.


Neke od njih, poput Kajli Džener, obrisale su svoje poruke podrške nakon negativne reakcije dela njihovih fanova, ali je većina ostala dosledna i iznova ponavlja da stoji uz narod Izraela.


Tek malobrojni podržali su Palestinu, poput zvezde filmova za odrasle Mije Kalife, koja je ostala bez posla nakon svog javnog istupa, a manje-više neutralna poruka manekenke palestinskog porekla Điđi Hadid nije naišla na sjajan odjek. Država Izrael joj se zvanično oglasila putem Instagrama, a njena porodica dobila je pretnje smrću, tvrde upućeni.

 

Jedna od onih koji se nisu direktno oglašavali povodom sukoba na Bliskom istoku bila je pevačica Ališa Kiz, koja je optužena da na suptilan način šalje podršku Palestincima i da daje "bolesnu odu terorističkom napadu koji je izveo Hamas".


Ališa je, naime, podelila fotografiju za koju je pozirala u zeleno-crnoj kožnoj jakni s belim i crvenim detaljima, koja je mnoge podsetila na boje zastave Palestine.

 

obrisana objava ališe kiz
obrisana objava ališe kizfoto: aliciakeys/instagram

Pitanje: Šta biste uradili da se ničega ne plašite? – napisala je pevačica u opisu na Instagramu. – Recite mi iskreno... Ja sam bacila oko na paraglajding.


Kako piše Daily Mail, to je podstaklo pitanje da li Ališa Kiz aludira na to što su se pripadnici Hamasa spustili paraglajderima prilikom napada na Izraelce 7. oktobra.


Ališa je nakon burne reakcije obrisala ovu objavu i napisala:


Moja ranija objava nije imala nikakve veze, na bilo koji način, s nedavnim užasavajućim gubicima nevinih života. Srce mi je slomljeno... Molim se i zalažem za mir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)

 

Komentari ispod vesti na stranim portalima su, ipak, nemilosrdni. "Ovo ćemo upamtiti", "Bojkot!", "Ćao, Ališa, više nemaš karijeru",  "Ona je odvratno ljudsko biće", "Kako je nije sramota?", "Je l' ona to veliča ubijanje ljudi u Izraelu?", "Zlo"... neke su od reakcija.

 

Pevačica se od tada nije oglašavala na Instagramu, na kom je inače prilično aktivna.

 

BONUS VIDEO

Analitičari: Preti li stanovništvu Gaze nestanak?

 

makonda-tracker