"nikada se ne odričem svog"

Rekla je da je "pevačica svih", pa su je – OSUDILI: Objašnjenje Aleksandre Prijović nakon BURE zbog kontroverzne izjave

2

Aleksandra Prijović je za hrvatske medije rekla da ne voli da je iko prisvaja, a onda je sada objasnila da je to izvučeno iz konteksta.

aleksandra prijović trenutno je najveća zvezda balkana
aleksandra prijović trenutno je najveća zvezda balkanafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Aleksandra Prijović ovih dana je u centru pažnje pisanja i srpskih medija, ali i medija regiona.

 

Nakon tri održana spektakularna koncerta u Areni, Aleksandra je uspela u nečemu što je retko kome pošlo za rukom: rasprodala je čak 5 zagrebačkih Arena!

 

Ona se sada oglasila za hrvatske medije i ispričala kako ne voli da je prisvajaju, te da se u svakoj od država regiona oseća kao kod kuće.

 

– Vaspitana sam tako da, u koju god državu odem, najvažnije bude kakav je neko čovek. Svaka država je za mene posebna – u Bosni volim da slušam sevdah, kad sam u Hrvatskoj pustim Olivera Dragojevića, u Zagrebu imam omiljeni restoran u koji volim da odem. S obzirom da se sve ovo događa u Hrvatskoj, to je nekako… ja sam odrasla ovde.

 

aleksandra na drugom koncertu u beogradskoj areni
aleksandra na drugom koncertu u beogradskoj arenifoto: Petar Aleksić

– Mislim da su ljudi koji to znaju ponosni na mene. Pogotovo oni koji su sa mnom išli u školu i družili se. Kad negde pročitam "srpska pevačica"… ja bih to izbacila. Ne volim da kažem da sam bilo čija – ja sam pevačica svih i volim sve. Ne želim da me iko prisvaja i govori "samo naša". Gde god da dođem, publika me super dočeka i osećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država – rekla je pevačica.

 

Međutim, nije svuda njena izjava naišla na pozitivne komentare.

 

Mnogi su se, zapravo, naljutili, s obzirom na to da su specifično protumačili njenu izjavu, a brojni fanovi ostali su uvređeni nakon izjave da je "ničija i svačija":

 

komentari uvređenih fanova na izjavu aleksandre prijović
komentari uvređenih fanova na izjavu aleksandre prijovićfoto: Printscreen

 

Nakon što su je mnogi osudili, Aleksandra se ponovo oglasila:

 

–  lako nikada ne demantujem novinske natpise, u ovom slučaju imam veliku potrebu da vam se obratim vezano za tekst koji je juče izašao, gde se navodi da ne želim da se deklarišem kao srpska pevačica. Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. Moja porodica vuče porekla iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i mnoge porodice na našim prostorima – počela je popularna Prija.

 

nova izjava aleksandre prijović
nova izjava aleksandre prijovićfoto: Instagram printskrin / aleksandraprijovic

Ona je istakla da je njena izjava izvučena iz konteksta.

 

Izjava koju sam ja dala je potpuno izvučena iz konteksta, a možda sa moje strane loše iskomunicirana jer sam želela da kažem da sam neko ko se oseća kao kod kuće u svim ovim republikama. Muzika treba da nas spaja, a ne razdvaja. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi prenesena loše. Nikada se ne odričem svog. Znam da ćete me razumeti – napisala je Aleksandra Prijović na svom Instagramu.

 

Bonus video

Aleksandra Prijović se obratila publici:

 

makonda-tracker