gde je nestala lala salma?

GODINAMA je niko nije video, a priča se – SVAŠTA: "Princeza duhova" kao dete je doživela tragediju, a narod je obožava

0

S obzirom na to da je jedna od njih, žena iz naroda, misteriozna princeza je voljena otkakoje predstavljena javnosti, a protekle četiri godine njeni obožavaoci brinu gde je nestala...

princezu salmu niko nije video godinama
princezu salmu niko nije video godinamafoto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Pripadnice kraljevskih porodica iz raznih krajeva sveta danas su prave medijske zvezde. Pratimo detalje iz njihovih života, one predstavljaju modnu inspiraciju i uzor, a javnost ne može da ih se zasiti.


Međutim, dok su neke od njih,poput Kejt Midlton ili princeze Viktorije od Švedske, svakodnevno zastupljene u medijima, ima i onih koje viđamo retko, a tu je i jedna posebno voljena i misteriozna princeza koja tako dugo nije viđena da su je prozvali "princezom duhova".


U pitanju je lala Salma, žena koja sve intrigira i koja već godinama nije viđena u javnosti.

 

Princeza Salma rođena je kao Salma Benani u Fezu, kao ćerka univerzitetskog profesora Abdelhamida i njegove supruge Naime, koja je umrla kada je Salma imala samo tri godine.

 

 

Zbog toga je o sestri Merjem i njoj brinula baka Fatma u Rabatu, gde je Salma završila uglednu privatnu školu.


Nakon što je postala inženjerka, nekoliko meseci je radila u kompaniji ONA Group, najvećoj privatnoj firmi u Maroku, koja je, inače, pod upravom kraljevske porodice.

 

lala salma, supruga kralja muhameda VI od Maroka
lala salma, supruga kralja muhameda VI od Marokafoto: EPA/BRITTA PEDERSEN
  • Brak s kraljem


Kada je imala samo 21 godinu, na jednoj privatnoj zabavi upoznala je 15 godina starijeg kralja Mohameda VI, koji je baš u to vreme stupao na presto. Ubrzo su stupili su vezu i verili se dve godine kasnije, a venčali se već u martu 2002, i to u skladu s tradicijom. Velika proslava organizovana je u Rabatu, u Kraljevskoj palati.

 

Nije poznato mnogo toga o njihovom braku, tek to da su zajedno dobili sina princa Mulaja Hasana i ćerku lalu Hadiju.

 

 

Narod u Maroku ju je obožavao, naročito jer dolazi iz njega samog – "obična" je žena, iz radničke klase, detinjstvo joj je obeležio bolan gubitak majke, a izuzetno je obrazovana, pa je Marokanci nazivaju "pravom princezom".

 

U svetu je najpoznatija kao lala Salma, a lalla je njena titula – na berberskim jezicima bukvalno znači "ledi".

 

  • Misteriozni nestanak lale Salme


Lala Salma ranije se retko pojavljivala u javnosti, obično kako bi izvršavala svoje kraljevske dužnosti i bavila s humanitarnim radom. Osnovala je fondaciju koja nosi njeno ime i bavi se prevencijom i pomoći pri lečenju raka, a učestvovala je i u akcijama za pomoć u lečenju AIDS-a.

 

lala salma je princeza od maroka i supruga kralja muhameda VI
lala salma je princeza od maroka i supruga kralja muhameda VIfoto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Zbližila se s mnogim prvim damama i članicama kraljevskih porodica na brojnim putovanjima,a posebno prisne odnose ima sa španskom kraljicom Leticijom i kraljicom Ranijom od Jordana.

 

1 / 5 Foto: EPA/ABDELJALIL BOUNHAR


Međutim, lala Salma je 2017. iznenada prestala da se pojavljuje u javnosti.

 

Uskoro su počeli da kruže razni tračevi: da njen brak s kraljem nije idiličan, da je kraljevska porodica princezi dala određenu svotu novca da se povuče iz javnosti... Toliko je misteriozna priča o njenom nestanku da se više ni novinari ne usuđuju da pitaju gde je princeza.

 

lala salma iznenada je nestala iz javnosti
lala salma iznenada je nestala iz javnostifoto: EPA-EFE/Federico Anfitti

Ona se potom 2019. jednom prilikom pojavila u Onkološkom centru "Beni Melal", a to je ujedno poslednji put da je lala Salma viđena bilo gde. Nešto ranije, tokom 2018, objavljeno je da su se kralj Muhamed i ona razveli, ali još uvek nema zvanične potvrde.

 

BONUS VIDEO

Trik Kejt Midlton za fotografisanje

 

makonda-tracker