"mnogo sam naučila od njega"

Nakon 11 godina braka, usledio je GORAK RAZVOD: Ova poznata glumica bila je supruga reditelja Jagoša Markovića

0

Kako je ispričala jednom prilikom, samo ju je zamolio da napusti stan.

Jagoš Marković
Jagoš Marković foto: Marina Lopičić

Reditelj Jagoš Marković preminuo je danas u 58. godini.

 

Jedan od najpoznatijih reditelja na ovim prostorima ostavio je neizbrisiv trag u pozorišnoj umetnosti, a u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde je bio stalni član od 2008. godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba"

 

O njegovom privatnom životu se veoma malo zna, ali u periodu od 1995. do 2006. godine bio u braku sa poznatom glumicom Vanjom Milačić

 

Svoju vezu nikad nisu javno eksponirali, a svojevremeno je glumica pričala o odnosu sa svojim bivšim suprugom.


- Iako se sve završilo na ovaj način, za mene bolno i dramatično, verujem da u budućnosti možemo ponovo da funkcionišemo, ako ne kao muškarac i žena, onda bar kao umetnici. Nezamislivo mi je da prođemo jedno pored drugog kao stranci, da se ne osvrnemo, ne pozdravimo - izjavila je ona jednom prilikom za Gloriju.

 

Želim da taj slučajni susret završimo odlaskom na kafu, pričom o temama koje nas ne vraćaju unazad. Volela bih da ponovo sarađujem s njim. Pošto je Jagoš veliki umetnik, nesvakidašnjih kreativnih kapaciteta, bilo bi mi zadovoljstvo da budem deo njegovog tima.

 

Kako je tada istakla, on je imao glavni uticaj na formiranje njene ličnosti.

Vanja Milačić
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

- Mnogo sam naučila od njega, ne samo o pozorištu i drami, već o životu i odnosu između dvoje. Poznajem ga od devetnaeste godine. Izvršio je ključni uticaj na formiranje moje ličnosti i vrednosnih sudova. Zbog toga sam mu večno zahvalna.

 

O razlozima zbog kojih su se rastali nikada nije govorila, ali je ispričala da ju je bivši suprug  samo zamolio da napusti stan.


- Nismo se slagali oko nekih stvari. Zamolio me je da napustim stan, što sam i učinila. Ovo je bolno, suviše teško iskustvo za mene da bih javno govorila o detaljima koji su ionako važni samo njemu i meni. Situaciju mi otežava činjenica da tog čoveka još uvek volim. Za mene će on uvek biti jedinstven, neponovljiv- ispričala je svojevremeno Vanja i dodala:

 

- Pamtiću ga kao blagog, šarmantnog, duhovitog, romantičnog, nepredvidljivog, maestralnog kreativca. Otkrio mi je mnoge profesionalne i životne tajne koje bi zauvek ostale skrivene da nisam imala sreću da živim s njim. Jagoš je moja najveća ljubav, nikad to neću kriti. Verovatno i najlepša stvar koja mi se dogodila u životu.

 

Podsetimo, Vanja Milačić je od 2009. godine u braku sa advokatom Božom Prelevićem.

 

 


 

makonda-tracker