ne izgovaraju ni ime komada

Jecala je skrivena od svih: Nataša Ninković otkrila od koje predstave strepe i glumci koji nisu sujeverni

0

- Našla sam jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Toliko sam jecala - priznala je Nataša i otkrila da među glumcima vlada sujeverje oko te uloge. 

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Nataša Ninković uz Nebojšu Dugalića igra glavnu ulogu u čuvenoj Šeskpirovoj tragediji "Magbet", u režiji Jagoša Markovića. Dugalić tumači nezasitog vladara Magbeta, dok se Nataša našla u ulozi zle Ledi Magbet.

 

Priča drame prati supružnike Magbet, koji pokušavaju na sve načine da ostanu na vlasti u svom kraljevstvu. Da bi u tome uspeli oni pribegavaju najgorim zločinima, a Magbet sve vreme na taj način pokušava da se dokaže svojoj ženi.

 

Nataša je bravurom u ovoj predstavi po ko zna koji put dokazala da je jedna od naših najboljih glumica, ali priznaje da uopšte nije želala da tumači Ledi Magbet i nikad nije mogla da se zamisli u toj ulozi.

 

- Nisam razmišljala o njoj, jer sam još na Akademiji, kada smo je radili, smatrala da je to neka loša energija koja mi ne prija. Gledala sam švedsko izvođenje „Magbeta“, kao i Engleze i Ostermara u Berlinu. To su bile tri potpuno različite predstave, ali mi se dopalo ono što je Jagoš rekao, da je taj mehanizam vlasti kroz istoriju ono što se ponavlja - navela je Ninkovićeva u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.

 

 

Iako ne veruje "u bapske priče", priznaje da je među glumcima oduvek postojala neka vrsta sujeverja kad je ovaj komad u pitanju.

 

Naime, mnogi glumci ni ne izgovaraju ime ove drame, već je nazivaju samo "ona škotska predstava"... Prazne priče ili ne, i Nataše je imala teške momente dok je pripremala Magbeta.

 

 

- Nisam sujeverna, ali sam tokom rada na ovom komadu imala strašnih povreda, problema sa kožom i želucem. Svakodnevno smo se posvećivali i svakodnevno proživljavali sve situacije - otkrila je glumica.

 

 

Kako je rekla, jednom prilikom se maltene sakrila i dugo jecala nakon probe.

 

- Od te energije dešavale su mi se razne stvari. Jednom sam nakon probe koja je trajala, četiri ili pet sati, kako sam silazila sa petog sprata, našla jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Jagoš me video i prišao mi, ja sam toliko jecala, on me smirivao, a ja sam mu rekla, da ništa ljudsko nisam osetila 2,5 sata. Nije prirodno, ali je takva vrsta energije prisutna i u stvarnom životu - zaključila je Nataša Ninković.

 

 

makonda-tracker