ovo nismo znali

KAZNILI SU JE jer je brinula o svom zdravlju: Jedna od najlepših žena 90-ih priznala zašto je nestala na vrhuncu slave

0

U trenutku kada je bila jedna od najtraženijih manekenki planete, čuvena lepotica naglo je nestala, a tek 27 godina kasnije ispričala je šta je dovelo do toga

Kristi Tarlington bila je među najvećih zvezda modelinga 90-ih
Kristi Tarlington bila je među najvećih zvezda modelinga 90-ihfoto: Valdmanis / United Archives / Profimedia

Američka manekenka Kristi Tarlington bila je jedna od najuspešnijih i "originalnih supermodela" devedesetih godina, rame uz rame s Naomi Kembel, Sindi Kraford, Klaudijom Šifer i Lindom Evanđelistom.


Dominirala je pistom, bila deo mnogih reklamnih kampanji i krasila naslovnice prestižnih časopisa, a potom je u drugoj polovini decenije iznenada nestala s javne scene.


Vraćala se tek povremeno, a u poslednje vreme je mnogo aktivnija u svetu modelinga i ponosno ističe svoje bore i sede vlasi.


Međutim, mnogi su se često pitali zbog čega je Kristi Tarlington na vrhuncu slave, sa samo 26 godina, odlučila da se povuče.

 

Sećam se da sam 1996. godine bila u Parizu na Nedelji visoke moode, kada sam se malčice ugojila jer sam upravo prestala da pušim... I otpustili su me s revije – rekla je sada manekenka u dokumentarnoj seriji "Supermodeli".

 


Ona je, inače, odlučila da prestane da koristi duvan nakon dugogodišnjeg pušenja, a to što se ugojila i ugrozila svoju karijeru nikada je nije dovelo u situaciju da se zapita da li je dobro postupila. Kako je otkrila, njenom ocu Dvejnu je malo posle toga dijagnostikovan rak pluća, a umro je samo šest meseci kasnije.


Kako je ispričala, nije dopustila da je pogodi to što joj je modna industrija okrenula leđa zbog neznatne promene težine samo zato što je brinula o svom zdravlju.


Sećam se da sam se osećala u stilu "Pa, neću dozvoliti da se osećam loše zbog ovoga". Potom sam donela odluku koja je verovatno jedna od mojih najboljih – istakla je Kristi.

 


Ona je pauzu od modelinga iskoristila da nastavi svoje školovanje, pa je studirala komparativnu religiju i istočnjačku filozofiju na Univerzitetu u Njujorku.
 

 

BONUS VIDEO

Bela Hadid zbog bolesti ostaje bez zuba

 

makonda-tracker