emotivno

Dan pre njegove smrti ga je NAJLEPŠE HVALIO, a onda plakao kao kiša: Reakcija Vanese Brajant na Novakovu počast Kobiju

0

Ni Vanesa Brajant, Kobijeva udovica, nije ostala imuna na Novakovu posvetu njenom pokojnom suprugu

novak đoković se presvukao u dres sa natpisom 'mamba zauvek'
novak đoković se presvukao u dres sa natpisom "mamba zauvek"foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković osvojio je US Open na spektakularan način, pobedivši Rusa Danila Medvedeva. Novaku su podršku u loži i na terenu pružali njegovi najmiliji, trendi supruga Jelena i deca Stefan i Tara.

 

U publici je bilo mnogo poznatih ličnosti, a čitav svet je na nogama čekao ishod meča, nakon čega je naš najbolji teniser bio više nego srećan.

 

Ovu pobedu odlučio je da posveti jednom od svojih preminulih prijatelja, slavnom košarkašu Kobiju Brajantu, koji je stradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom ćerkom Đijanom.

 

Naime, Đoković je po osvajanju titule obukao majicu sa brojem 24 i porukom:

"Mamba, zauvek", a Brajant je u Lejkersima nosio broj 24.

 

O Kobiju i prijateljstvu sa njim kao i majici koju je obukao sa njegovim likom Đoković je govorio na kraju finala:


— Kobi Brajant je bio jako poznat po svom šampionskom mentalitetu, snaga i odlučnost, bio je vođa u svom timu, to ga je svrstalo među najbolje na svetu, kada su preminuli on i njegova ćerka, to mi je slomilo srce, dosta sam pričao sa njim, pogotovo s njim sam pričao o vizualizaciji, imamo moć da vodimo život kako ga vodimo, on je bio neverovatan čovek.

Zato je takav trag ostavio među ljudima, bio je izuzetan čovek, zračio harizmom, mamba mentalitet, bio je ljubazan, radostan, veseo kao malo dete, Takav je i Tom Brejdi. Danas sam iskoristio priliku i eto smislio sam i majicu, dizajnirali smo sa čovekom iz Bruklina, hvala što smo završili, njegov duh je prisutan, i dalje živi i u mislima dvoje ljudi.

Novak i Kobi Brajant bili su prijatelji, imali su divan odnos, a Kobi je našem teniseru bio velika podrška, o čemu je nakon Kobijeve smrti i govorio.

 

Novak Đoković je, inače, samo dan pre Kobijeve tragične smrti pričao o tome koliko mu je značila košarkaševa pomoć tokom perioda oporavka od povrede.

Kada se u danima nakon njegove smrti plasirao u polufinale Australijan opena, čuveni Džon Mekinro je pred punom arenom pitao Novaka šta može da kaže o svojim emocijama nakon potresnih vesti o Kobijevom odlasku.

 

novak đoković u trenerci s posvetom kobiju brajantu
novak đoković u trenerci s posvetom kobiju brajantufoto: Profimedia

— Ne znam šta možemo da kažemo... Sve nas je to uhvatilo nespremne. On je jedan od najvećih sportista svih vremena, inspirisao je mene i mnoge druge. Imao sam sam tu sreću da imam odličan odnos sa njim, bio mi je podrška kada mi je bilo potrebno, davao mi savete, uvek je bio tu. On je bio moj mentor, moj prijatelj... Stvarno je srceparajuće ono što se desilo njemu i njegovoj ćerki — rekao je Đoković i zaplakao.

 

1 / 5 Foto: Greg WOOD / AFP / Profimedia

 

Novak je, inače, na svojoj opremi napisao Brajantove inicijale K.B. i broj koji je košarkaš nosio na dresu — 24.

 

 

Ni Kobijeva supruga Vanesa nije ostala imuna na Novakovu posvetu.

 

Čestitke, Novače! Mamba mentalitet! Pravi prepoznaju prave — poručila je Kobijeva udovica.

 

dirnuta vanesa brajant čestitala novaku na pobedi
dirnuta vanesa brajant čestitala novaku na pobedifoto: Instagram/vanessabryant

Bonus video

Hladan pozdrav Novaka Đokovića i Bena Šeltona

 

makonda-tracker