PREPLAVILE GA EMOCIJE

JEDVA JE USPEO DA PROGOVORI OD TUGE: Novak briznuo u plač kad su ga pitali o Kobiju Brajantu

1

Nekoliko minuta nakon što se plasirao u polufinale Australijan opena, naš teniser je zaplakao, ali ne od sreće, već od tuge za svojim velikim prijateljem.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant stradao potresla je celu planetu, ali s time se, naravno, najteže nose njegova porodica i prijatelji.

 

Jedan od onih koji su imali tu čast da ovog velikog sportistu i još većeg čoveka nazovu svojim prijateljem je i srpski teniser Novak Đoković, koji je samo dan pre Kobijeve tragične smrti pričao o tome koliko mu je značila košarkaševa pomoć tokom perioda oporavka od povrede.

 

Nakon što se jutros plasirao u polufinale Australijan opena, čuveni Džon Mekinro je pred punom arenom pitao Novaka šta može da kaže o svojim emocijama nakon potresnih vesti o Kobijevom odlasku.

 

1 / 5 Foto: Bai Xuefei / Xinhua News / Profimedia

 

Ne znam šta možemo da kažemo... Sve nas je to uhvatilo nespremne. On je jedan od najvećih sportista svih vremena, inspirisao je mene i mnoge druge. Imao sam sam tu sreću da imam odličan odnos sa njim, bio mi je podrška kada mi je bilo potrebno, davao mi savete, uvek je bio tu. On je bio moj mentor, moj prijatelj... Stvarno je srceparajuće ono što se desilo njemu i njegovoj ćerki — rekao je Đoković i zaplakao.

 

Novak je, inače, na svojoj opremi napisao Brajantove inicijale K.B. i broj koji je košarkaš nosio na dresu — 24.

 

 

makonda-tracker