petak je taj dan

Da je Elizabeta živa do toga sigurno ne bi došlo: Kralj Čarls na velikom ISPITU, sve oči javnosti uprte u Harija

0

Imali su sjajan odnos, a onda je sve krenulo nizbrdo.

foto: EPA /  NEIL HALL
foto: EPA / NEIL HALL

Princ Hari i njegova suprugu Megan Markl prekinuli su gotovo svaki kontakt sa kraljevskom porodicom od kada su odlučili da se presele u Ameriku.

 

Oni su izazvali veliki broj skandala čime je odnos sa kraljem i ostalim rođacima veoma narušen. Ipak, izvor blizak kraljevskoj porodici tvrdi da kralj Čarls i dalje nije ravnodušan prema svom sinu.

 

- Siguran sam da kralju nedostaje sin - rekao je izvor blizak kraljevskom domu za People.

 

 

Narušena veza kralja Čarlsa sa njegovim sinom princom Harijem predstavlja teret čitavoj porodici već godinu dana, od smrti kraljice. 

 

Pokojni monarh često je okupljao svoju porodicu, pa je razdor između princa Harija i kraljevske porodice izgledao jači nego ikada. Pukotine unutar porodice došle su do izražaja kada su mlađi sin kralja Čarlsa i njegova supruga Megan Markl napustili UK i otišli ​​u SAD 2020. godine, a odnosi su od tada ostali napeti.

 

- Siguran sam da kralju nedostaje. Hari je zabavan, topao i pun ljubavi. I imali su sjajan odnos - kaže izvor blizak kraljevskom dom.

 

Princ Hari je sa Megan otišao u SAD i ostavio sve
Princ Hari je sa Megan otišao u SAD i ostavio sve foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

 

Kralj Čarls "naginje ka saosećajnom, a ne disciplinarnom stilu porodičnog vodstva", dodaje kraljevski biograf i autor "Kraljice našeg vremena" Robert Hardman, implicirajući nadu u budućnost.

 

Ako traži put napred, kralj, 74, mogao bi da ispita način na koji je njegova majka pregovarala o javnim skandalima, političkim prevratima i porodičnim dramama tokom svoje 70-godišnje vladavine koja je stvarala istoriju.

 

- Kraljica je uspela da plovi ovim uzburkanim vodama, i zato je uvek bila cenjena i voljena – jer je izvukla porodicu. Čarls će morati da pokaže da to može - kaže izvor blizak kraljevskom domu.

 

Kraljica Elizabeta je bila "posebno važna Hariju" - kaže on, a godišnjica njene smrti će sigurno biti na prvom mestu u petak. Kraljica je umrla u zamku Balmoral u 96. godini 8. septembra 2022. godine, a dolazak kralja Čarlsa na dužnost je izazvao godinu promena za kraljevsku porodicu.

 

Kralj Čarls tuguje za sinom
Kralj Čarls tuguje za sinom foto: EPA / Robert Ghement

 

Iako je princ Hari (38) planirao da svrati u London kako bi prisustvovao dobrotvornoj dodeli VellChild nagrada 7. septembra pre nego što se uputio na Invictus Games u Nemačkoj. Sve oči javnosti bile su uprte u njega i odluku da li će doći na godišnjicu smrti svoje bake, ali sudeći prema onom što su mediji preneli čini se da je susret članova kraljevske porodice sa Harijem daleko od ostavarenja. 

 

- Princ Vilijam se oseća izdanim zbog Harijevih tvrdnji u njegovim memoarima, Spare, i Netfliks dokumentarnim serijama Hari i Megan, ali se bavi svojim osećanjima privatno - kažu upućeni.

 

Izvor koji poznaje oba brata kaže da se javna drama „malo smirila“.

 

Da li bi kralj ipak popustio pred Harijem, veliko je pitanje
Da li bi kralj ipak popustio pred Harijem, veliko je pitanjefoto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

- U ličnim i profesionalnim stvarima, postoji ogroman gubitak. Kraljica je igrala veoma važnu ulogu u njihovim životima. Ali impresioniran sam koliko glatko stvari napreduju s obzirom na sve male štucanje koje postoje u pozadini - kaže izvor blizak kraljevskom domu.

 

Kraljica Elizabeta — uprkos tome što je bila neko sa kim je Hari imao poseban odnos — bila je odlučna u tomeda oni ne mogu biti pola tamo, pola ovamo, pola u pola van kraljevske porodice. 

 

Bonus video:

 

Kako je kralj Čarls III pomogao Srbiji?

 

 

 

 

makonda-tracker