sestra vilijama i harija

Živi na visokoj nozi, radi šta hoće, ni malo ne liči na Kejt Midlton: Upoznajte jedinu MANEKENKU u kraljevskoj porodici

0

Ona je jedna od najglamuroznijih mladih aristokrata u Velikoj Britaniji

Amelija ni malo nije nalik na druge članice kraljevske porodice
Amelija ni malo nije nalik na druge članice kraljevske porodice foto: Instagram / amelwindsor

Ledi Amelija Vindzor, ima samo 27 godina i trenutno je 43. u redu za tron. Zbog svoje aristokratske lepote dobila je titulu najlepšeg člana kraljevske porodice.

 

Lepa Amelija je krasila naslovnicu časopisa "The Tatler" 2016 godine čime je privukla ogromnu pažnju javnosti na sebe i ono što voli da radi. 

 

Lejdi Amelija, njena starija sestra lejdi Marina i njen brat Edvard Vindzor su unuci kraljičinog prvog rođaka, vojvode od Kenta.

 

 

Modna ikona, potpisala je ugovor sa Storm Model Managementom 2016. godine, pridruživši se slavnoj imenima poput Kejt Mos, Kare Delevinj i Lejdi Kiti Spenser.

 

Amelija, koja sa sestrom živi u Noting Hilu, takođe je stekla ime sa dizajnerskim saradnjama, uključujući kolekcije sa SALOME i Preti Balerina.

 

Ko je ledi Amelija Vindzor?


Ledi Amelija je rođena u Kembridžu 1995. godine, kao druga ćerka Džordža Vindzora, grofa od Sent Endrjuza, sina vojvode od Kenta, i Silvane Tomaseli, kanadskog akademika i istoričara.

 

Njen deda po ocu, vojvoda od Kenta, prvi je rođak pokojne kraljice Elizabete II, dok je njen otac drugi rođak kralja Čarlsa III. To je čini trećim rođakom princa od Velsa i vojvode od Saseksa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel 🍯 (@amelwindsor)

 

Njen otac, grof od Sent Endrjuza, bio je izbačen iz linije nasledstva kada se oženio Silvanom jer je odgajana kao rimokatolik.

 

Međutim, 2013. godine donet je Zakon o sukcesiji krune, koji je ponovo dodelio pravo nasledstva grofu Sent Endruza. Njegov sin Edvard i starija ćerka Marina do tada su bili u rimokatoličkoj veri, što znači da još uvek nemaju pravo da naslede tron.

 

Ameliji nije potvrđeno kada je zakon donet, zbog čega je i dalje uključena u liniju sukcesije, kao i bezbroj drugih kraljevskih beba, krštena je u kraljevskoj kapeli, palati Svetog Džejmsa, a kao dete je prisustvovala proslavama Trooping the Color u Bakingemskoj palati.

 

Ona ni malo ne liči na druge članice kraljevske porodice
Ona ni malo ne liči na druge članice kraljevske porodice foto: James Shaw / Avalon / Profimedia

 

Osim ovih retkih javnih događaja, kao dete je uglavnom držana podalje od reflektora i poslata je u internat Svete Marije u Askotu.

 

Nakon što je završila školu, Amelija je uzela pauzu od godinu dana da istraži Indiju i Tajland, pre nego što se vratila u Veliku Britaniju i studirala francuski i italijanski na Univerzitetu u Edinburgu.

 

Nije prisustvovala „venčanju godine” princa Harija i Megan Markl 2018.

Kao i mnogi članovi kraljevske porodice, lejdi Amelija je aktivna u radu udruženja za očuvanje životne sredine i dobrotvorni rad.

 

Od januara 2021. godine, ona je pokrovitelj projekta Cross River Gorilla, inicijative za divlje životinje koja ima za cilj da zaštiti kritično ugrožene gorile Cross River od izumiranja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mel 🍯 (@amelwindsor)

 

Od 2017. godine ona se intenzivno bavi modom, sarađivala je sa brojnim poznatim brendovima, a 2023. je lansirala još jednu kolekciju kapsula cipela pod nazivom Amelia Vindsor Ks Pretti Ballerinas.

 

Da li je ledi Amelija sama?


Iako priprada jednoj od najpoznatijih porodica na svetu, Amelija na svom Instagram profilu ima preko 103.000 pratilaca. Uprkos tome uspela je da zadrži svoj ljubavni život u tajnosti.

 

Nikada ranije nije javno govorila ni o jednom partneru. Međutim, jednom prilikom je priznala da je patila zbog jednog muškarca. Ona je rekla da su njene dvadesete bile „ludilo“ – i aludira na to da je imala teška vremena.

 

 

makonda-tracker