bila je čudesna

Pre 24 godine planeta je drhtala pred njom: Život Leticije Kaste bio je niz obrta i u znaku LEPOTE, a ovo je ona danas

0

U školu je išla samo jer je bila zaljubljena u profesora, a kada je uživala s porodicom na plaži dogodilo se nešto što joj je preko noći promenilo život

LETICIJA KASTA U FILMU 'ASTERIKS I OBELIKS PROTIV CEZARA'
LETICIJA KASTA U FILMU "ASTERIKS I OBELIKS PROTIV CEZARA" foto: Youtube Printscreen

Poznata francuska manekenka i glumica Leticija Kasta proslavila se krajem devedesetih godina, kada je gotovo svako znao njeno ime, sve zahvaljujući neverovatnoj lepoti.


Kada se 1999. godine pojavila u filmu "Asteriks i Obeliks protiv Cezara" kao Lepaluki, Leticija je postala instant zvezda, ali je to samo jedan od detalja u njenoj bogatoj biografiji.


Leticija Kasta rođena je u Normandiji, odakle je njena majka Lin Blen, ali je većinu detinjstva provela na ostrvu Korzika, rodnom kraju svog oca Dominika.


Odrastala je sa starijim bratom Žan-Batistom i mlađom sestrom Mari-Anž, a u intervjuima je pričala da nikada nije volela školu. Bila je sanjarka i preferirala je da dan provede u prirodi i pliva u reci, a jedina motivacija da ode u školu bili su joj časovi likovne kulture jer je – bila zaljubljena u profesora.

 

Kada je imala 15 godina, na plaži ju je te 1993. primetio fotograf pariske modne agencije Medison, koji je pitao njene roditelje mogu li da je dovedu u Pariz na kasting. Oni su se dugo dvoumili, ali ipak pristali, a čim je stigla zapazio ju je Pol Marsijano, osnivač modne kuće Guess.

 


Nije Leticija bila idealan model po tadašnjim standardima jer je bila visoka 169 centimetara, dok su sve velike zvezde modelinga bile mnogo više od toga. Međutim, Marsijano joj je, očaran lepotom mlade Francuskinje, pružiuo priliku i Leticija je postala zaštitno lice njegove nove kolekcije.


Već tri godine kasnije, ona je počela da reklamira donji veš za čuveni brend Victoria's Secret, a potom je sklopila još neko unosnih ugovora s modnim i kozmetičkim kućama.

 

 

Bila je muza Iva San Lorana i zatvarala sve njegove revije, pozirala za naslovnice mnogih časopisa, kalendare...


Iza sebe je imala tek četvorogodišnju karijeru, ali veliku popularnost kada ju je Lik Beson angažovao za film "Asteriks i Obeliks protiv Cezara" , u tom trenutku najskuplji u istoriji francuske kinematografije, a potom je igrala glavnu ulogu u mini-seriji "Plavi bicikl".

 

LETICIJA KASTA U FILMU 'ASTERIKS I OBELIKS PROTIV CEZARA'
LETICIJA KASTA U FILMU "ASTERIKS I OBELIKS PROTIV CEZARA" foto: OHfalbalaaaa/Youtube Printscreen

Nastavila je da niže uspešne projekte, a 2000. godine je postala nova Marijana, simbol Republike i oličenje slobode Francuza, što je čast koju su pre nje imale Brižit Bardo i Katrin Danev.


Vrlo mlada postala je majka prvi put – u oktobru 2011. donela je na svet ćerku, koju je dobila s fotografom Stefanom Sednauijem. Potom je neko vreme bila verena za glumca Stefana Akorsija, s kojim je dobila dvoje dece, a od 2017. godine je u braku s francuskim glumcem Lujem Garelom, s kojim je dobila dete 2021. godine.


Danas Leticiju uglavnom viđamo na prestižnim filmskim festivalima, a svaki put ostavi utisak elegancijom i lepotom.

 

Leticija Kasta na Kanskom festivalu 2021.
Leticija Kasta na Kanskom festivalu 2021.foto: CRY-Huitel / The Photo One / Profimedia

 

BONUS VIDEO

Milan Kalinić u emisiji Realna priča

 

 

makonda-tracker