bogatija i od kralja čarlsa

Zaljubila se na prvi pogled, pa se odrekla svoje vere: Uzbudljiv životni put od ćerke milijardera do grčke princeze

0

Životna priča Meri Šantal Miler.

Meri Šantal Miler se rodila u imućnoj porodici.
Meri Šantal Miler se rodila u imućnoj porodici.foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Meri Šantal Miler rođena je u 17. septembra 1968. godine u Londonu, kao ćerka američkog milijardera Roberta Milera i njegove supruge Marije Klare Pesantas.

 

Bila je srednja od tri sestre i odrasla je u Hong Kongu do svoje devete godine, a poput svojih sestara je bila u internatu Instituta Le Rosey u Švajcarskoj, a potom i u školi u Parizu.

 

Zbog svog života na visokoj nozi dobila je nadimak Njujorška princeza.

 

Njena ljubav prema umetnosti i dizajnu je kasnije dovela do njenih studija na njujorškoj akademiji umetnosti i njujorškom univerzitetu.


Interesantno je da je dok je bila tinejdžerka radila za Endija Vorhola.

 

Danas se Meri Šantal Miler smatra jednom od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, a sa imovinom koja se procenjuje na 2 milijarde dolara nalazi se na 12. mestu liste najbogatijih žena u Velikoj Britaniji.

Nekada se pisalo da je bogatija od kraljice Elizabete Druge, što bi značilo da je imućnija i o kralja Čarlsa III.

 

Svog budućeg supruga Pavlosa, krunisanog princa Grčke, upoznala je
zabavi povodom godišnjice braka zajedničkih prijatelja u Nju Orleansu na kojoj su sedeli jedno pored drugog.


- To je zaista bila ljubav na prvi pogled. Odmah su me zapanjile njene crte lica i zadivljujuća lepota. Ubrzo sam otkrio koliko zajedničkog imamo - ispričao je Pavlos, najstariji sin nekadašnjeg kralja Konstantina od Grčke.

 

Meri Šantal i Pavlos su se verili 1995. godine nakon romantične prosidbe u švajcarskom skijalištu Gštad, a njihovoj venčanje 1. jula iste godine u Londonu privuklo je pažnju predstavnika većine evropskih kraljevskih porodica.

Međut 1.250 gostiju bili su i kraljica Elizabeta II, princ Filip, kraljica Sofija od Španije, kraljica Margarete od Danske.

 

Zbog ljubavi je iz katoličanstva prešla u grčku pravoslavnu crkvu i to pre ceremonije venčanja u prestoničkoj katedrali Svete Sofije.

 

Nakon braka, par se preselio u Njujork gde je ona nastavila studije istorije umetnosti, a Pavlos je radio kao konsultant za investicije.


Meri Šantalo i Pavos imaju četvoro dece. Najstarija je princeza Marija Olimpija (27), a potom slede sinovi Konstantin Aleksios (25), Ahilej Andreas (23) i Odisej Kimon (19).


Meri je 2000. godine svoju strast za stilom uložila u osnivanje istoimene linije luksuzne dečije odeće, koja se sada prodaje u Londonu, Njujorku i Grčkoj.

 

Takođe je napisala i ilustrovala nekoliko dečjih knjiga.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker