prava filmska priča

Danas žive pravu BAJKU: Princeza koja je ljubav svog života upoznala na sastanku "na slepo" i odmah se zaljubila

0

Princeza Mari Šantal nema plave krve, a i pre udaje za grčkog princa je bila veoma bogata, neki kažu bogatija i od kraljice Elizabete Druge. Interesantno je da nekada radila za čuvenog Endija Vorhola. Njena životna priča je sve samo ne obična.

Susret Mari Šantal i princa Pavlosa je bio sudbinski
Susret Mari Šantal i princa Pavlosa je bio sudbinskifoto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Princeza Mari Šantal (54) je uspešna poslovna žena i majka petoro dece koje već grade, uspešne životne putove, a sada nakon smrti grčkog kralja Konstantina bi mogla da doda i titulu kraljica na svoju listu iako njen muž Pavlos neće preuzeti tron, jer je grčka monarhija ukinuta 1973. godine.

 

Rođena je u bogatoj porodici. Njen otac je poznati američki milijarder Robert Miler, pa se priča da je i sama princeza "teška" 2 milijarde funti zahvaljujći bogatstsvu svog oca. 

 

Mari Šantal je rođena u Londonu, odrasla je u Hong Kongu do 9. godine, a pohađala je internat u Švajcarskoj. 

 

Osamdesetih je pohađala dvojezičnu školu u Parizu, pre nego što je školovanje nastavila u Njujorku. 

Diplomirala je istoriju umetnosti i radila je neko vreme za Endija Vorhola.

 

Princa Pavlosa je upoznala 1993. godine na sastanku "na slepo", koji im je organizovao njujorški bankar Aleko Papamarkou, zajednički prijatelj koji je bio ubeđen da će se dopasti jedno drugom. 

 

Kliknuli smo. Bila je to ljubav na prvi pogled. Znala sam da je on osoba za koju ću se udati – rekla je princeza za Vaniti Fair 2008. godine.

 

Zbog ljubavi je prešla u pravoslavlje, a njihovo venčanje je bilo najveće okupljanje kraljevske porodice u Londonu od venčanja kraljice Elizabete sa princom Filipom 1946. godine.

Mari Šantal i Pavlos su se venčali 1. jula 1995.godine, a ona je tom prilikom ponela jednu od najlepših venčanica koja je ikad nošena na nekom kraljevskom venčanju koju je dizajnirao "Valentino". 

 

Među prisutnima na venčanju su bile i kraljevske porodice Britanije, Španije, Švedske, Belgije, Rumunije, Jordana i Bugarske.

 

Par se preselio na Menhetn, gde su dobili ćerku Olimpiju (23) pre nego što su se 2002. godine preselili u London kako bi njihova deca imala evropsko obrazovanja.

 

Sada imaju petoro dece. Osim već pomenute Olimpije, tu su i četiri sina: Konstantin (21), Ahilej (19), Odisej (15) Aristidis (11).

Godine 2000. Mari Šantal je pokrenula svoj luksuzni brend za decu "Marie-Chantal", koji je od tada oduševio poznate i kraljevske obožavaoce, uključujći Kejt Midlton.

 

Porodica Mari Šantal i Pavlosa od 2004.godine žive na relaciji Njujork-London, uživaju maksimalno u životu, a čini se da bi im na njihovom načinu kraljevskog života zavideli svi članovi kraljevskih porodica širom sveta.

 

makonda-tracker