multitalentovana žena

Ko je glumica koju su hrvatski mediji živu sahranili? Imala je čaroban glas, obožavala je pozorište

0

Istina je da se nalazi u teškom stanju nakon moždanog udara

 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Poznata hrvstska pozorišna, televizijska i filmska glumica i pevačica makedonskog porekla Kostadinka Velkovska i dalje je živa, prenosi Index.hr.

 

Danas je medijima odjeknula vest da je ona preminula, nakon čega su na društvenim mrežama kolege počele da se opraštaju od nje. 

 

Ono što je istina jeste da je ona nedavno doživela moždani udar nakon čega je prebačena na intenzivnu negu u KBC-u Zagreb u teškom stanju. Vest o njenom teškom stanju tada je potvrdila njena koleginica Marija Sekelez.

 

 

Nakon što je objavljeno da je umrla, oglasila se njena snaja i demantovala tu vest. 

 

- Stanje je nepromenjeno, teško i neizvesno. Ona se nalazi na Rebru, na neurologiji, a 10. jula je imala moždani udar i stanje je od tada nepromenjeno. Nije pri svesti - rekla je njena snaja.

 

Lažna vest je, kako je potvrdila, krenula od jedne glumicine prijateljice, pa su je bez provere preneli pojedini hrvatski portali.

 

Prijateljica koja je proširila lažnu vest potom se javila na Fejsbuku.

 

 

- Dragi prijatelji upravo me zvala snaha od Kostadinke. Ona nije otišla zauvek, već je zaspala i u komi je. Žao mi je što ste drugačije shvatili moju objavu. Bila sam jako tužna dok sam pisala objavu. Kosta mi je bila velika prijateljica....koleginica, saradnica. Kosta, veliki si borac, izdrži, probudi se i podari nam tvoj prekrasni osmeh. Svi te jako volimo...Obećala sam ti da ćemo zajedno da provedemo starost. Ne smeš otići - napisala je ona.

 

 

Kostadinka Velkovska hrvatska glumica i pevačica makedonskog porekla rođena je 3. juna 1948. godine u Skoplju u Makedoniji. Tokom života se bavila raznim javnim zanimanjima, a mnogi su je upamtili po velikom broju uloga koje je imala u pozorištu i na televiziji.

 

Osim kao glumica oprobala se i kao pevačica. Mnogi su uživali slušajući njene šansone na hrvatskom, makedonskom, francuskom, nemačkom i talijanskom jeziku.

 

Šta je hrvatska pevačica Indira Levak govorila o poseti Beogradu pogledajte u videu koji sledi 

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker