iznenađenje

Umesto skupocenog POKLONA nešto što će pamtiti godinama: Kako je kralj Čarls obradovao kraljicu Kamilu za rođendan?

0

Kralj Čarls III obezbedio je da 76. rođendan njegove supruge bude obeležen nizom posebnih događaja

Proslava rođendana kraljice Kamile
Proslava rođendana kraljice Kamile foto: EPA / NEIL HALL

Kraljica Kamila danas puni 76 godina, a njen suprug kralj Čarls III pobrinuo se da poseban dan Njenog Veličanstva bude obeležen na veoma jedinstven način.

 

London će na dan obeležavanja njenog rođendana čuti veoma poseban pozdrav iz vatrenog oružja, a to je prvi put da je Njenom Veličanstvu priređena ova čast, koja je rezervisana za kralja i kraljicu na njihove rođendane.

 

U saopštenju za štampu Britanske vojske, objavljeno je:

 

- Kraljevska konjska artiljerija će ispaliti kraljevski pozdrav koji sačinjavaju 41 top od 12:00 časova i Časna artiljerijska četa će ispaliti kraljevski pozdrav iz 62 topa 17. jula 2023., od 13.00 časova.

 

 

Šetačima pasa čak je savetovano da izbegavaju to područje jer bi glasna buka mogla uplašiti kučiće.

 

Kamila je primila rođendanske čestitke na Instagramu od princa i princeze od Velsa, kao i od glavnog naloga kraljevske porodice.

 

Princ Vilijam i princeza Kejt rekli su:

 

- Srećan rođendan njenom veličanstvu kraljici - pored fotografije Kamile koja se smeje na Vimbldonu – snimak koji je snimljen ranije ove nedelje tokom njene posete.

 

Ovako su Kejt i Vilijam čestitali kraljici Kamili rođendan
Ovako su Kejt i Vilijam čestitali kraljici Kamili rođendan foto: Instagram / princeandprincessofwales

 

Zvanični nalog kraljevske porodice na Instagramu odlučio je za trio slika Njenog Veličanstva kako se smeje, napisavši:

 

- Želimo Njenom Veličanstvu Kraljici srećan rođendan danas!

 

Prošle godine, Kamila je obeležila svoj znameniti rođendan novim portretom pored svog voljenog Džek Rasel terijera, Bet.

 

Prelepu fotografiju napravio je kraljevski fotograf Kris Džekson. U elegantnoj letnjoj haljini upotpunjenoj ženstvenom kragnom sa V-izrezom ukrašenom plavim i ružičastim cvećem, tadašnja vojvotkinja Kamila slikana je u baštama svog doma u Viltširu.

 

Kraljevska palata čestitala rođendan kraljici Kamili
Kraljevska palata čestitala rođendan kraljici Kamili foto: Instagram / theroyalfamily

 

Govoreći o tome , Kris je rekao:

 

- Stvarno posebno fotografisati vojvotkinju od Kornvola u njenoj kući u Viltširu za njen 75. rođendan. Proveo sam mnogo godina putujući širom sveta fotografišući Vojvotkinju na kraljevskim turnejama i veridbama, tako da je divno fotografisati negde se oseća tako opušteno. Sviđa mi se činjenica da je čak uzgajala i impresivne breskve na fotografiji.

 

Kraljičina proslava 76. rođendana dolazi nakon vesti da ona neće dobiti sopstveni anuitet od parlamenta, uprkos tome što je prethodnom suprugu, pokojnom vojvodi od Edinburga, plaćeno skoro 360.000 funti za finansiranje njegovih službenih dužnosti.

 

 

Zvanični izveštaj o finansijama kraljevskog domaćinstva potvrdio je da će Kamiline aktivnosti umesto toga biti podmirene državnim grantom i da joj neće biti dato posebno plaćanje.

 

U njemu je pisalo: „Parlament je princu Filipu obezbedio poseban anuitet u vrednosti od 359.000 funti godišnje. Kraljica Kamila neće dobiti poseban anuitet i kraljičine aktivnosti će se finansirati iz granta.

 

Kako je izgledala ceremonija pogledajte u galeriji koja sledi:

 

1 / 5 Foto: EPA / ANDY RAIN

 

 

makonda-tracker