teško detinjstvo

Sa 6 godina je zlostavljan, sa 8 postao diler: Teška životna priča fudbalera koji danas zarađuje milione

0

Njegova priča bi bila sjajan scenario za jedan holivudski film. 

Dele Ali iz perioda kad su Totenhemu Hari Kejn i on bili najveće pretnje po protivničke mreže
Dele Ali iz perioda kad su Totenhemu Hari Kejn i on bili najveće pretnje po protivničke mreže foto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaler koji je važio za najveći talenat engleskog i svetskog fudbala pre nekoliko godina i čovek koji je zajedno sa Harijem Kejnom bio strah i trepet za sve golmane širom Evrope - sve je šokirao otkrićem o svom teškom detinjstvu.


Dele Ali, koji trenutno važi za talenta koji je potonuo pošto već par sezona ne pruža igre koje se od njega očekuju, ima je izuzetno surovu životnu priču.  

 

Uz sve to, Dele Ali tvrdi da ga je sa šest godina zlostavljala osoba bliska njegovoj majci. On je dao intervju fubalskoj legendi Geriju Nevilu, gde još rekao je pušio i dilovao drogu od malih nogu.


Ali, koji sada ima 27 godina, je u prvim godinama svoje karijere bio na čelu svetskog fudbala, ali je poslednjih godina u velikom padu. 

 

.- Moje detinjstvo je nešto o čemu nisam baš toliko pričao, da budem iskren. Mislim, mislim da je bilo nekoliko incidenata koji bi vam mogli dati dobar uvid u moj život - počeo je Dele.

 

Dele je sa svega osam godina prodavao drogu
Dele je sa svega osam godina prodavao drogu foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Dakle, sa šest godina me je maltretirala osoba koju je mama poznavala, koji je često bila u našoj kući. Moja mama je bila alkoholičarka. Onda su me poslali u Afriku da se naučim disciplini, a onda su me vratili. Sa sedam sam počeo da pušim, sa osam sam počeo da dilujem drogu - priča Ali.

 

A onda objašnjava i kako je došlo do toga da prodaje nelegalne supstance. 

 

- Jedna starija osoba mi je rekla da policija neće zaustaviti klinca na biciklu, pa sam se vozio okolo sa svojom fudbalskom loptom, a ispod sam imao drogu, to je bilo sa osam godina. Kad sam imao jedanaest za most me okačo da visim neki tip sa susednog imanja - priča Ali svoju neverovatnu priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dele (@dele)

A priča, dostojna nekog holivudskog filma, se uopšte ne stišava. Godine 2016. Alijeva majka je otkrila kako je njen ozbiljan problem sa pićem doveo do toga da ga je dala na usvajanje.

 

- Sa 12 godina sam usvojen. O od tada je bilo kao dobro. Usvojila me je neverovatna porodica, kao što sam rekao, nisam mogao da nađem bolje od nih, koji su uradili ono što je bilo najbolje za mene - kaže Ali. 

 

- Ako je Bog stvorio prave ljude za mene, onda su to bili oni. Bili su neverovatni, i mnogo su mi pomogli. kada sam počeo da živim sa njima, bilo mi je teško da im se zaista otvorim, jer sam osećao u sebi, bilo IM je lako da me se opet otarase, ali to se nije desilo - priča Dele. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dele (@dele)

- Pokušao sam da budem najbolje dete koje sam mogao da budem za njih. Ostao sam sa njima od 12 godine, a onda sam počeo da igram za prvi tim Sparsa, profesionalno, sa 16 godina. Odatle je sve nekako krenulo na bolje - seća se fudbaler. 

 

Fudbaler je nakon izuzetno teškog detinjstva sa 20 godina već bio milioner i jedan od najvećih talenata u svetu fudbala koji, ruku na srce, poslednjih godina nije ni blizu onih igara sa početka karijere.

 

 


 

 

makonda-tracker