turski zavodnik

Pričalo se da je ljubio dve koleginice iz serije: Gde je danas i kako izgleda princ Selim iz "Sulejmana Veličanstvenog"?

0

Turski glumac Engin Ozturk pre 6 godina je preživeo porodičnu tragediju

Engin Ozturk je jedan od najvećih turskih zavodnika
Engin Ozturk je jedan od najvećih turskih zavodnikafoto: Printscreen/Youtube/Lili1127

Turski glumac Engin Ozturk je rođen 28. septembra 1986. godine u Eskišehiru.

 

Njegova porodica su turski imigranti: sa očeve strane su emigrirali iz Bugarske, a po majčinoj iz Soluna.

 

Budući da je njegov otac bio avijatičar turske vojske, Engin je detinjstvo proveo u Eskišehiru. 

 

Igrao je odbojku 8 godina, a onda je po uzoru na svog oca, upisao srednju stručnu školu "Izmir Air Astsubai".

Diplomirao je 2005. godine, ali je odustao da bude vojnik.

 

Napustio je Oružane snage Turske 2006. godine zbog nekompatibilnosti sa vojnom službom i došao u Ankaru i završio školovanje na Državnom konzervatorijumu Univerziteta Hacetepe, na odseku za pozorište 2012. godine.

 

Godine 2010. Ozturk je debitovao kao Selim Iasaran u TV seriji "Izgubljena čast" i oduševio je kritičare ulogom jednog od silovatelja junakinje Fatmagul.

Upravo ga je ova uloga odvela do uloge Selima.

 

Tadašnja scenaristkinja Meral Okaj odlučila je da će Engin igrati princa mesecima ranije. 

 

- Očigledno sam zadovoljio sve kriterijume za tu ulogu. Selim je u stvarnom životu imao svetlu put i kosu zbog čega su ga zvali Plavi Selim, a ja sam, izgleda, njegov moderni dvojnik - ispričao je jednom prilikom glumac.

 

Ova uloga ga je proslavila i učinila jednim od najpoželjnijih turskih glumaca. On i dan-danas vredno snima i radi na serijama i filmovima.

 

Što se tiče njegovog ljubavnog života, ne zna se mnogo.

 

 Ali su mediji pisali da je bio u vezi sa koleginicom Merve Bolugur, koja u "Sulejmanu Veličanstvenom" igra njegovu robinju, sultaniju Nurmanu s kojom se sprijateljio na setu.

Isto tako su ga dovodili u tajnu vezu sa Merjem Uzerli, glumicom koja igra sultaniju Hurem.

 

- Ne želim da budem u centru pažnje zbog svog ljubavnog života. Želim da me pamte samo po dobrim ulogama - izjavio je za turske medije Engin.

 

On je svojevremeno govorio da se i roditelji šale sa njim zbog njegovog načina života.


- Roditelji me često zafrkavaju da sam prava skitnica, jer me je nemoguće zadržati na jednome mestu. Živim sam otkad sam završio fakultet i počeo da radim te se stalno selim. U samo godinu dana promenio sam 13 stanova i kuća. Taman kad se smestim, postane mi dosadno. Stalno žudim za promenama i svestan sam da mi je zbog toga teže pronaći djevojku koja bi mogla pratiti moj tempo i tolerisati moje hirove -  iskren je glumac.

- Nekad se osećam kao vuk samotnjak kojeg niko ne razume. Čak sam probao da delim životni prostor i sa cimerima, ali ni to nije najbolje prošlo- kaže Engin.


Na turskim portalima se može pronaći informacija da je Engin Ozturk oženjen i da je usvojio dete, ali ništa detaljnije se ne zna.

Pre nekoliko godina, porodica turskog glumca je prošla kroz porodičnu tragediju kada je njegova starija sestra 2017. godine Berin Ozturk preminula sa 44 godine.

 

Ona je umrla od posledica srčanog udara.

 

makonda-tracker