uloga joj je promenila život

Rođena je u Skoplju, govori 7 jezika: Gde je danas i kako izgleda Nigar Kalfa iz serije "Sulejman Veličanstveni"?

0

Filiz Ahmet je na scenu prvi put stala kada je imala 6 godina

foto: Printscreen/Youtube/Muhteşem Yüzyıl
foto: Printscreen/Youtube/Muhteşem Yüzyıl

Makedonsko-turska glumica Filiz Ahmet rođena je 1981. godine u Skoplju. 

 

Njena mama Fejhan radi kao sufler, a njen deda Luftija Sejfulah, Makedonac turskog porekla je glumac i suosnivač Makedonsko-turskog pozorišta.

 

Tako da nije neobično što su joj scena i gluma odmalena ispunjavali žviot, a prva predstava koju je gledala u pozorištu bila je "Idiot" po istoimenom romanu Fjodora Dostojevskog.

 

Tada se zauvek zaljubila u pozorište, a sa 6 godina se prvi put pojavila na sceni. 

Filiz govori nekoliko jezika te tečno priča makedonski, turski, albanski, srpski, bugarski, švedski i engleski.

 

Svoju karijeru je započela kao pozorišna glumica i nije ni sanjala da će glumiti na ekranu.

 

Njen prodor se dogodio 2007. godine ulogom Zarife u seriji "Elveda Rumeli" a nakon ove uloge je dobila rolu u seriji "Balkanska svadba" gde tumačila Galinu.

 

pravo ta uloga joj je otvorila mnoga vrata u svetu glume, a jedna od najupečatljivijih jeste svakako uloga Nigar Kalife u seriji "Sulejman Veličanstveni".

Kada je prihvatila ulogu, nije mogla ni da sanja koliko će joj serija promeniti život. Prvenstveno jer se iz Skoplja preselila u Istanbul

 

- Uloga Nigar Kalfe me je obogatila novim iskustvima. Snimamo svakodnevno po petnaest sati, šest dana nedeljno. Jeste naporno, ali utešno je to što radim posao koji želim. Kao umetnici, uvek nađemo suštinu, znamo kako da izdržimo napor zato što imamo cilj. Na setu je atmosfera odlična, svi se družimo. Pomažemo jedni drugima, posebno partneri u dijalozima. Scena nije završena dok ne damo pravu energiju koju traži priča. A pre snimanja se dogovaramo kako najbolje da je odigramo - izjavila svojevremeno Filiz u intervjuu za Gloriju.

 

Tokom snimanja joj je naviše nedostajala porodica. 

 

- Naravno da mi nedostaju, i to mnogo. Ranije se nikad nisam odvojila od kuće na tako dug period. Ne viđam ih često, čak ni preko Skajpa, jer kad se vratim sa snimanja, oni već spavaju. Radim sve što mogu da se vidimo bar jednom u dva meseca, ili oni dođu u Istanbul ili ja odem u Skoplje. Više volim kad ja uspem da odem kod njih, jer onda vidim čitavu familiju i rodbinu, družim se sa prijateljicama i uživam u tišini i spokoju mog grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

Sa ulogom u seriji "Sulejman Veličanstveni" stigla je i popularnost, a glumica otkriva da joj prija. 

 

- Da, normalno, ali retko se pojavljujem u javnosti, s obzirom na to da sam skoro stalno na setu. Ali kad se pojavim, to nije strašno. Prija mi što me publika voli, to znači da dobro radim svoj posao. I koliko god da nisam raspoložena, uvek se fotografišem sa svojim obožavaocima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filiz Ahmet (@filizah)

Glumica se trenutno posvetila svojoj karijeri i iako joj pozorište veoma nedostaje, trenutno najviše snima serije, ali i glumi u tursko-makedonskom pozorištu.

 

 

makonda-tracker