danas je srećan i zdrav čovek

Dvaput je imao tumor na mozgu, otac ga je ostavio u nemaštini: Neverovatna priča pevača koji je uz osmeh pobedio sve

0

Popularni pevač ostao je jak i uporan i u najtežim trenucima, a u životu ih iskusio previše puta

Pevač Džon Njuman
Pevač Džon Njumanfoto: DAWE / Backgrid UK / Profimedia

Engleski pevač i muzičar Džon Njuman danas proslavlja 33. rođendan, koji dočekuje u odličnom raspoloženju.


Iako je prošlo čak osam godina od njegovog prošlog albuma, on je nedavno objavio baladu Hold On To My Love i polako se vraća karijeri.


Pevač je iza sebe ostavio vrlo težak period, u kom je imao zdravstvene probleme, kako fizičke, tako i mentalne.

 

Rođen je 1990. godine u Setlu, u Jorkširu, a kada je imao samo šest godina, njegov otac je napustio porodicu.

 

 

Majka Džona Njumana ostala je sama s njim i njegovim bratom Džejmsom, u teškoj nemaštini. Ipak, trudila se da sinovima ispunjava želje koliko je mogla i bila je Džonu velika podrška dok je otkrivao svoju ljubav prema muzici.


Kada je imao samo 16 godina, preselio se u Lids, gde je nastavio da razvija svoj glas, a baš tih tada poginuo je njegov najbolji prijatelj. Sva ta iskustva donela su mu zrelost, koju je pretočio u muziku koju je počeo da stvara.

 

Prvi proboj imao je 2012. sa singlom Feel the Love, koji je snimio s bendom Rudimental, a najviše se proslavio albumom Tribute i pesmom Love Me Again. Zatim je usledio album Revolve i nekoliko uspešnih singlova, a trudio se da sarađuje sa stranim autorima i menja svoj stil.

 


Džon Džuman je u dva navrata dobio dijagnozu tumora na mozgu. Prvi put se to dogodilo 2012. godine, nakon čega je operisan, ali mu se ponovo javio 2016.


Počeo sam da slepim, a zbog očnih živaca sam izgubio periferni vid. Počeo sam i da gubim svest i bilo mi je teško da razmišljam. U glavi sam stalno osećao pritisak – ispričao je pevač svojevremeno za GQ. – To je bilo kada je napredovao.

 


Kako je istakao, on veruje da je imao mnogo, mnogo sreće jer je jednom uspeo da ukloni tumor, a kada se on ponovo pojavio neko vreme su lekari pratili njegovo stanje, pa rešili da ga ponovo operišu. Zato je nakratko odmorio od muzike i posvetio se lečenju koliko god da je bilo potrebno.


Želim da pevam godinama, a da nisam napravio pauzu i pobrinuo se o svom zdravlju, bio bih mrtav. Ne bih mogao da radim ništa od ovoga... Moja mama bi bila očajna, moja gospođa ne bi znala šta će sa svojim životom. Morao sam to da rešim – istakao je jednom prilikom.


Pevač je objasnio da je to što je dva puta imao tumor na mozgu u njegov život dovelo mnogo inspirišućih ljudi.

 

Mislim da je to neverovatno. Nadam se da će svi koji čitaju ovaj intervju i prolaze kroz zdravstvene probleme moći da pronađu snagu jer to je s*anje, čoveče, apsolutno s*anje, a to s*anje se uporno baca na nas – rekao je pevač.

 


Uz to, on nije krio da je kuburio i s mentalnim zdravljem, kao i da je stalno sebe upoređivao sa uspešnijim kolegama koje zarađuju više. Kako bi prestao da pristiska sebe i opterećuje se uspehom, počeo je ciljano da nastupa u manjim prostorima i trudi se da to uvek bude blizu kuće kako bi mogao da putuje sa svojim bendom kombijem.


Nakon što je dva puta pobedio u najtežoj životnoj borbi, Džon Njuman oženio se 2018. svojom dugogodišnjom devojkom Nanom Marijom u Londonu, a danas par živ skladno i uživa u svom miru dok se pevač postepeno vraća karijeri. Par je u oktobru 2022. dobio prvo dete, a Džon nije delio mnogo detalja jer želi da sačuva svoju privatnost.

 


 

makonda-tracker