nažalost

"Dragi prijatelji, ovo je rak koji je veoma izlečiv": Džejn Fonda saopštila da boluje od teške bolesti, ali ne gubi nadu

0

Holivudska zvezda Džejn Fonda saopštila je da boluje od teške bolesti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna Džejn Fonda objavila je na svom Instagram profilu da joj je dijagnostikovan Non-Hočkin limfom i da je započela hemioterapiju.

 

Džejn je istakla da je privilegovana jer je poznata i zahvala je što ima zdravstveno osiguranje.

- Dragi prijatelji, moram sa vama da podelim nešto privatno. Dijagnostikovan mi je Non - Hočkin limfom i započela sam hemioterapiju. Ovo je rak koji je veoma izlečiv. 80 posto ljudi ga preživi, pa me to čini srećnom - napisala je ona.

 

Fonda je ranije imala rak kože i rak dojke, ali je uprkos svemu, pravi primer kako treba da izgleda žena koja se bori i ulaže u sebe. Glumica ima 85 godina i ne gubi nadu za ozdravljenje.

Inače, limfom predstavlja maligno oboljenje limfnog tkiva, a to je sastavni deo imunološkog sistema našeg organizma. Može biti Hočkinov i Non-Hočkinov, a leči se u zavisnosti od stadijuma bolesti.

 

Džejn Fonda je osvojila Oskar čak dva puta 1971. za ulogu u Detektivu Klutu i 1978. za rolu u Povratku ratnika. Poznato je i da je pravila velike pauze u snimanjima, pa je pauzu dugu 15 godina prekinula pojavljivanjem u komediji Za sve je kriva svekrva iz 2005. godine u kojoj je igrala uz Dženifer Lopez.

 

 

makonda-tracker