"TO JE SAMO DŽOMBA NA PUTU"

Živi sa TUMOROM NA MOZGU i – ne želi da ga operiše: Pevačica iznenadila pojavivši se na dodeli Gremija lepša nego ikad

0

Duže od deset godina, slavna pevačica svesna je da ima tumor i odbija da ga ukloni

Šeril Krou bila je jedna od najvećih zvezda devedesetih
Šeril Krou bila je jedna od najvećih zvezda devedesetihfoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Na 65. svečanoj ceremoniji dodele muzičkih nagrada Gremi, koja je sinoć održana u Kripto areni u Los Anđelesu, okupio se veliki broj poznatih ličnosti.


Među njima se našla i Šeril Krou, proslavljena pevačica i dobitnica devet Gremija (dok je na listi niminovanih bila čak 32 puta!), koja je izvela pesmu Songbird s Boni Rejt i Mikom Flitvudom u čast nedavno preminuloj muzičarki Kristin Mekvi.


Šeril, koja će za nekoliko dana proslaviti 61. rođendan, izgledala je prelepo na crvenom tepihu, gde se pojavila u elegantnoj haljini sa korsetom, jednostavnoj kraciji bez rukava i sa šlicem iznad kolena.

 

šeril Krou je čak 32 puta nominovana za nagradu gremi
šeril Krou je čak 32 puta nominovana za nagradu gremifoto: @broadimage / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Šarmantna muzička zvezda, inače, često se nađe u centru pažnje zbog toga što živi sa beningnim tumorom na mozgu koji ne želi da operiše. Šeril Krou je dijagnostikovan meningeom, što je ona potvrdila još 2012. godine.


Nakon što su se pojavile spekulacije da pevačica ima rak, ona je rešila da se oglasi i uteši svoje fanove objasnivši im da nema kancer već beningni tumor.


Znam da neko može da ima problem i sa ovakvim stvarima, ali želim da vas uverim da sam okej – poručila je tada Šeril.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheryl Crow (@sherylcrow)


Šta je meningiom?


U pitanu je najčešći tip tumora mozga u Americi, gde čini čak 33 odsto svih dijagnostikovanih tumora na mozgu. On se, zapravo ne nalazi u ovom organu, već na njegovoj spoljašnjoj membrani koja okružuje mozak i kičmenu moždinu, odnosno na moždanim ovojnicama. Najčeće se dijagnostikuju starijim ženama, objašnjava čuvena američka klinika Mejo, koja dodaje da je 90 odsto meningeoma benigno.

 

Ipak, u zavisnosti od toga gde se tačno nalazi, ovaj tumor može izazvati probleme, a neki od njegovim simptoma su problemi sa vidom, glavobolje koje vremenom napreduju, gubitak sluha ili pamćenja, slabost udova... U nekim slučajevima, međutim, sve protiče i bez simptoma.

 

Kako je Šeril Krou saznala da ima tumor na mozgu?


Kako je Šeril Krou objasnila jednom prilikom, ona je za svoje stanje saznala nakon problema s memorijom, kada je strahovala da ima Alchajmerovu bolest.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheryl Crow (@sherylcrow)


Toliko sam se zabrinula za pamćenje da sam otišla na magnetnu rezonancu. Saznala sam da imam tumor na mozgu – rekla je pevačica.


Ona je, inače, sigurna da se meningeom razvio jer je prekomerno koristila mobilni telefon.


Nijedan doktor to neće da mi potvrdi – rekla je ona pre nekoliko godina u jednoj emisiji. – Ali imam teoriju da je povezano s tim. Umela sam da provedem sate držeći svoj stari mobilni telefon.

 

Zašto pevačica još nije uklonila tumor?


Međutim, ona ne želi da se operiše. Ovaj tumor vrlo sporo raste, benigan je i Šeril priznaje da ne želi još jedan veliko ožiljak koji bi je podsećao na bolest i brige.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheryl Crow (@sherylcrow)


Svakih šest meseci idem na preglede, ali ne želim da ga uklonim jer bi to značilo da imam još jedan veliki ožiljak – iskrena je bilia pre nekoliko godina Šeril Krou.


Pevačica je, naime, iza sebe ostavila borbu s rakom dojke, zbog kojeg se podvrgla lumpektomiji, odnosno delimičnoj mastektomiji, posle čega je išla na sedmonedeljno zračenje 2006. godine. U narednim godinama se suočila s teškom depresijom.

 

Ipak, danas se oseća dobro, a u jednom intervjuu je svoj tumor nazvala "samo još jednom džombom na putu".

 

 

makonda-tracker