nemoguće???

"Plivali smo goli i drogirani u kraljičinom bazenu": Bivši zet otkrio MRAČNU STRANU kraljevske porodice

0

Nakon skoro 20 godina od zabavljanja sa princezom pisac i novinar Atiš Taser otkriva detalje koje retko ko zna o kraljevskoj porodici

foto: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Kraljevska porodica za mnoge je bila svetinja, a nakon što su princ Hari i Megan Markl odlučili da javno objave informacije koje su imali taj ideal je počeo polako da se obrušava.

 

Britanski novinar i pisac Atiš Taser 2018. godine opisao je sve što je tokom trogodišnje veze sa princezom Gabrijelom od Kenta, ćerkom Majkla od Kentavideo na dvoru. Njegovi opisi rasizma, stava prema Megan i nejednakosti i osude snažno su odjeknuli, čitavim svetom, a naročito nakon intervjua Megan i Harija sa Oprom Vinfri.

 

Svoje izlaganje on je otpočeo veoma žustro i iskreno.

 

 

- Tri nadrealne godine, Ela i ja smo se motali oko Kensingtonske palate; plivali smo goli u kraljičinom bazenu u Bakingemskoj palati; koristili smo MDMA (sintetička psihoaktivna droga) u zamku Vindzor; imali smo sukobe sa britanskom štampom koja je objavila priču o našoj vezi - napisao je on tada.

 

Majkl je prvi kraljičin rođak koji se oženio nepopularnom princezom Mihaelom, koju je britanska štampa prozvala "Princeza Puši". Njegova priča je objavljena i u nedeljniku Ekspres.

 

Ljudi iz malih istočnoevropskih zemalja kuvali su nam jagnjetinu i pričali nam priče o nacistima i komunistima. Bio je to divan način da provedete svoje dvadesete - napisao je Taser, koji je izlazio sa Elom.

 

Bivši zet otkrio tajne kraljevske porodice
Bivši zet otkrio tajne kraljevske porodice foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Upoznali su se nakon koledža u Americi, a Tazir se vratio u London kada ga je tamo poslao časopis Tajm.

 

- Elini roditelji živeli su u kraljevskom apartmanu sa pet soba u Kensingtonskoj palati, gde je Ela odrasla. Duga, diskretna vožnja obeležena kao "privatni pute", lav i jednorog na ulazu, čuvar – a zatim asfaltni put do škole Kensington ulica i palata kraljevske porodice jednostavno su se zvali 'KP'. Nekoliko policajaca sa voki-tokijima bili su prva linija "odbrane":

 

- Ah, ti si Indijac koji izlazi sa Gabrijelom - napisao je Aatiš.

 

Britanci, sa svojim brojnim klasnim tenzijama, i mrze i vole svoju kraljevsku porodicu, a jedan od načina na koji izražavaju ovu dvostruku ljubav je snažna mržnja prema nižem plemstvu. Kentsova pozicija u tom lancu je prilično niska - za poređenje - ekvivalent bi bio, recimo, zamenik ministra saobraćaja.

 

Bivši zet raskrinkao mračne tajne kraljevske porodice
Bivši zet raskrinkao mračne tajne kraljevske porodice foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Elin otac je imao titulu „Kraljevsko visočanstvo“, pa je imao niz obaveza, od raznih dobrotvornih pokroviteljstava do dodele nagrada.

 

- Čak ni moja devojka Ela nije bila pošteđena ovih poslova - razbijala je flaše šampanjca o pramce broda, otvarala konjske trke i slično. Sve dok Vilijam i Kejt nisu stigli ovde, ovo mesto je bilo veoma depresivno - napisao je Tazir i prepričao događaj kada je Elina majka na ručak sa Megan Markl došla sa brošem u obliku tamnoputog muškarca sa turbanom na glavi, koji se smatra simbolom ropstva. Kasnije se pravdala da nije rasista, ali je Aatiš rekao da to nije izolovan slučaj.

 

On je tvrdio da je u kraljevsku porodicu duboko protkan rasizam.

 


- Kraljevske krune i nacisti imaju tendenciju da idu zajedno kao puter i kavijar, a pričalo se da je njen otac bio SS oficir. Uostalom, svi Britanci postaju pomalo rasisti u određenom dobu. Kolonijalna prošlost je učinila svoj danak. Ja sam bio jedan od prvih domorodaca tog bivšeg carstva koji je poznavao članove kraljevske porodice, a ubrzo se Geri Luis, Maori sa Novog Zelanda, oženio ledi Davinom Vindzor, ćerkom vojvode od Glostera. Princeza Mihaela, iako uglavnom neopterećena Britansko kolonijalnim nasleđem, i dalje je volela da šokira. Njen par crne ovce u Glosterširu dala je ime Venus i Serena. Mnogi su mislili da je 'savršeno grozna', ali sam upoznao i njenu bolju stranu. Bila je duhovita, inteligentna, velikodušna i daleko efikasnija od ostatka kraljevske porodice – pisala je knjige i uređivala enterijere - napisao je novinar koji je spomenuo i Megan Markl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @theroyalkents

 

Kako kaže, odstupanje od pravila se nije dopadalo nikome.

 

- Ona je opisana kao 'mrlja u kraljevskoj porodici'. Britanski rasizam gori čak i od onog koji se zasniva na klasnoj razlici. Britanci vole da imaju posla sa ljudima koji znaju svoje mesto. To je 'crni mladoženja' ili 'Paki' koji im usađuje mržnju. Velika Britanija će nakon Bregzita i slabljenja uticaja u budućnosti morati da se suoči sa sve više stranaca koji "previše dobro govore engleski“ zbog čega bi mogli da budu otpušteni - zaključio je Atiš Tasir.

 

 

makonda-tracker