pazi šta želiš

"Sudbina zapisana u zvezdama": Neverovatan detalj iz detinjstva Nikole Jokića sada ima još dublji smisao

1

Kao da je sa pet godina sve predvideo.

Nikola Jokić u dresu Denvera Nagetsa
Nikola Jokić u dresu Denvera Nagetsafoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkašima Denvera je potrebna još jedna pobeda u finalnoj seriji NBA lige kako bi osvojili prvi šampionski prsten. 

 

I dok ne vidimo šta će se dešavati u noći između ponedeljka i utorka, jedno je sigurno - Nikola Jokić je još jednom ispisao istoriju ove lige duge 77 godina.

 

Naime, Nikola je postao prvi košarkaš koji je u plej-ofu NBA ostvario najmanje 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija.

 

I sada, kada se osvrnemo unazad sa ove vremenske distance kada je srpski košarkaš postao jedan od najvećih simbola NBA lige i izvanredne igre, jedan detalj iz Nikolinog detinjstva još jednom potvrđuje ono što često možemo da čujemo: Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari.

Jednom prilikom, srpski agent Miodrag Ražnatović podelio je na društvenim mrežama jednu neverovatnu fotografiju Nikole Jokića.

 

Na njoj možemo da vidimo petogodišnjeg Nikolu u duksu upravo Denvera Nugetsa.

 

Pre 23 godine, Nikola se fotografisao u dukserici kluba s kojim će potpisati najveći košarkaški ugovor u istoriji NBA lige. Tada ga nije interesovala košarka, a verovatno nije ni znao za ovaj klub.

 

Kako je i Miodrag napisao u opisu fotografije: Sudbina zapisana u zvezdama

- Šanse da dečak iz Sombora uopšte dobije duks malo poznatog tima iz Amerike davne 2000-e godine su bile male. Šanse da je neko u Somboru čuo (ili navijao) za Nagetse, jos manje. Ali šanse da će dečak koji tada nije ni pokazivao ljubav prema košarci, igrajući upravo u tom klubu osvojiti dve uzastopne MVP titule u najjačoj ligi na svetu i potpisati super maks ugovor su ravne nuli. Pa opet, sve se baš tako desilo. - napisao je Miodrag Ražnatović i nastavio:

 

- Ljudi koji ispisuju stranice istorije, kreairaju svoje sudbine, čine nemoguće mogućim, prvenstveno zbog toga što su se premni da rade više i jače od drugih, da budu maksimalno fokusirani na cilj ispred sebe, da imaju veru u sebe i prepoznaju znakove na putu, koji im je na neki način ipak bio zapisan u zvezdama-

 

makonda-tracker