bilo je suđeno

GLEDAO JE KOŠARKU SA CUCLOM U USTIMA: 5 zanimljivosti o našem Nikoli Jokiću koje su mnogima promakle

0

Najbolji košarkaš najjače lige na svetu od sinoć je zvanično srpski sportista, a tim povodom prisećamo se nekih simpatičnih detalja iz Jokićeve prošlosti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uvek nasmejani Simborac osigurao je svoje mesto u istoriji košarke i NBA i lige. Na terenu ga odlično znamo, ali ko je Nikola Jokić kad spusti loptu i skine dres? Za početak, on je uprkos ogromnom uspehu, milionima dolara, svetskoj slavi, i dalje skroman i "običan" momak iz komšiluka...

 

Njegov izbor na draftu nije emitovan uživo

 


Nikola Jokić od sinoć je MVP koji je bio na najnižoj poziciji na draftu, a trenutak u kojem je on "pozvan" u NBA niko nije mogao da vidi na ekranu — dok je draftovan emitovana je reklama za čuveni američki "Tako Bel".


Ipak, nisu samo američki zaljubljenici u košarku propustili taj trenutak — on je promakao i Jokiću...

 


Draftovan je dok je spavao


Kako je u jednom autorskom tekstu koji napisao za jedan košarkaši američki portal istakao, spavao je tokom drafta. Kada je odabran kao 41. pik, brat ga je pozvao usred noći, dok je uveliko slavio uz šampanjac.


Brat me je pozvao i to mi je rekao. Mislio sam da je san i nastavio sam da sanjam. Potom se sve promenilo. Sve — ispričao je jednom prilikom Jokić.


Gledao je košarku sa cuclom u ustima

 

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Jokić ima dvojicu starije braće, koji su i sami visoki kao da su profesionalni košarkaši. Na tome verovatno mogu da zahvale činjenici da su odrastali ispod obruča, a sve to gledao je mali Nikola.


Moja porodica obožava košarku. Imali smo obruč u dvosobnom stanu i igrali smo košarku na terenu koji je bio blizu. Čak i kao beba sam sa sve cuclom posmatrao braću kako igraju. I to je trajalo satima — prisetio se Jokić jednom.


Jedino što voli kao košarku su konji

 

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Novi MVP NBA lige često pominje svoju ljubav prema konjima i konjskim trkama.


Uvek sam voleo košarku, ali kad sam bio mali, čak i kad sam imao 13, 14 godina, išao sam na konjske trke. Nisam toliko trenirao košarku — otkrio je Jokić i ispričao da se i sam trkao.

 

 

To je bi moj život. Trkao sam se. Ne profesionalno, ali amaterski. Jednom sam čak bio četvrti! To je lep hobi — zaključio je.


Nije uživao na početku igranja košarke

 

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Nije tajna da je Nikola Jokić dugo kuburio s kilogramima i da mu je kao dečaku bilo teško da odoli vojvođanskim specijalitetima.


Bio sam pomalo nizak i debeljuškast tada, ali me je moj otac, koji je veliki zaljubljenik u ovu igru, naterao na to — ispričao je košarkaš.


Kako je istakao, zbog visine je dobio poziciju plejmejkera, a to iskustvo mu je danas značajno jer je odličan asistent.

 

 

makonda-tracker