SREĆNA

Marija Petronijević deli lekcije iz povrtarstva: Glumica ovako gaji PARADAJZ - plodovi su SOČNI i PREUKUSNI

0

Čini se da je ovo izbor zbog kojeg se nikaa neće pokajati 

Marija se posvetila životu na selu
Marija se posvetila životu na selu foto: Instagram / petronijevic.marija

Poznata glumica Marija Petronijević pre izvesnog vremena odlučila je da započne novi život, daleko od očiju javnosti i gradske buke i vreve. 

 

Ona se posvetila gajenju životinja i povrća, koje koristi u ishrani za svoju porodicu, a svakim novim snimkom iz svoje bašte glumica pobere brojne pozitivne komentare.

 

Ovog puta ona je objavila video kako gaji paradajz i taj video veoma brzo je postao viralan. Marija je otkrila nov način sadnje ovog povrća, ali je takođe izrazila i svoju bojazan da biti problema u kasnijem odgajanju povrća. 

 

 

Na fotografiji je prikazana sorta paradajza koji je posađen u šljunak.
Ispod šljunka nema zemlje, dake samo je šljunak.
Paradajz se hrani vodom koja po principu plime i oseke ispunjava prostor u koji je sađen, ali tako da se voda sa hranjivim materiama ne zadržava duže nego što je potrebno da bi koren billjke mogao da diše, ali opet dovljno često, da bi hranjive materije mogle da budu dostupne biljci da nesmetano raste, napisala je Marija pa je dodala:

 

 

- Kod nekih je paradajz odavno zemtnuo plodove. Moj je još uvek mali i verovano će biti problema sa oprašivanjem i temperaturama koje dolaze, ali svaki pokušaj, pa i ovaj, ima kao posledicu još nešto: znanje i iskustvo, koje ima nemerljlvu vrenosti, posebno ako smo u mogućnosti da ih primenimo i prenesemo. Sorta paradajza je ZLATNA MEDALJA, koja je inače žute boje, ali ostaje da vidimo u šta će da poraste - završila je ona.

 

Da podsetim, Marija je napustila Beograd i otišla da živi u svom rodnom selu Visibabe, gde je zapatila veliko stado ovaca, koje su joj obezbedile prihode, ali oko kojih ima dosta posla. 

 

Buran život glumice zamenila je životom na selu, koji se u potpunost razlikuje od onog koji je vodila do pre nekoliko godina. Čini se da joj ovo veoma prija i da svoju budućnost vidi u ovom prelepom mestu koje je okruženo prirodom, zdravom hranom i vazduhom. 

 

 

makonda-tracker