iskrena je

Ne beži od grada, ali sreću našla u SELU: Marija Petronijević ispričala kako izgleda život POLJOPRIVREDNICE

1

Glumica je ispričala koliko ima obaveza i šta joj ova delatnost donosi. 

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Poznato je da glumica Marija Petronijević već neko vreme provodi izvan svetala velikih gradova i uživa u selu i poljoprivredi kojom se bavi zajedno sa svojim suprugom koji joj je najveća podrška. Jako je posvećena poslu i uživa u radu na selu. 

 

— Ustajem oko sedam da hranim dete. Na svu sreću, dobro je, smeje se veći deo dana. Malo mu pričam, on me posmatra, i osmehom mi dušu hrani. Partner mi pomaže i aktivno učestvuje u svemu oko deteta. Nakon toga, kreću poslovne aktivnosti. Pregledanje video snimaka sa farme i obilazak biljaka, da ustanovim da li negde nešto nedostaje. Trenutno imam saradnika koji hrani životinje i kontroliše ograde. Razgovori sa tehnolozima, veterinarima, i nekim stučnjacima iz oblasti agronomije, i na kraju konsultacije, sa partnerom, šta on misli o svemu tome. Sledi donošenje odluka, i planiranje sledećeg dana —započela je glumica, koja kaže da nema odgovor na pitanje gde je veća neizvesnost, u poljoprivredi ili glumi.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

— Poljoprivreda, sušta suprotnost od glume - izuzetno je teško. Nekada se desi da od milion saveta ne znate koji je pravi, a pogrešan put, što znači izgubljena godina. Kako proceniti ko je stručan, a ko nije, jer diploma i zvanje nažalost nužno ne znače i znanje. Izloženost javnoj kritici, pa i pohvali u mom slučaju je velika. Pojedine aktivnosti koje sprovodim učinila sam javnim. Ideja mi je da pustim strim uživo 24 sata, i učinim dostupnim javnosti život jednog poljoprivrednika. Dobra okolnost sa biljkama i životinjama je što sa njima nema laži, i skrivenih namera. Najveći izazov je postići lično zadovoljstvo — kaže ona za Blic. 

 

 

Ona je već neki vremenski perido u rodnom selu kod Požege, gde uživa uzgajivajući biljke i životinje, ali je i dodala da svoju budućnost može zamisliti i u gradu ukoliko bi joj se ukazala prilika.

 

 

 Sebe vidim svuda. Nije to isključivo selo ili grad, svoju budućnost vidim da mogu biti po potrebi na oba mesta — istakla je glumica.

 

 

makonda-tracker