legende ne umiru

Ćerka je želela da postane glumica, a on je krenuo drugačijim putem: Gde je danas i čime se bavi sin Bate Živojinovića?

0

Komemoracija povodom smrti Velimira Bate Živojinovića održana je danas u Velikoj sali Doma sindikata

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Velika glumačka legenda, Velimir Bata Živojinović preminuo je pre sedam godina, ali uspomena na njega živi i živeće još mnogo godina kroz brojne uloge i ostvarenja koja je ostavio iza sebe. 

 

Njegova porodica i prijatelji danas su obeležili godišnjicu njegove smrti. 

U Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju održan pomen kojem su prisustvovali njegovi najdraži. 

 

Iza čuvenog glumaca Velimira Bate Živojinovića ostali su sin Miljko Živojinović i ćerka Jelena Živojiinović. Iako im je otac bio veoma popularan njih u javnosti nismo često imali prilike da vidimo. Odgajani su kao i sva druga deca, bez pretenzija da budu u centru pažnje.

 

 

Ipak, Jelena je imala pretenzije da krene očevim stopama, ali se to ipak nije dogodilo. Za razliku od nje, sin Miljko nikada nije imao takve želje. On je ugledni advokat, koji je godinama živeo u inostranstvu, a s obzirom da je imao brojne probleme dugo nije ni dolazio u Srbiju.

 

Sin Bate Živojinovića je ugledni advokat
Sin Bate Živojinovića je ugledni advokatfoto: Privatna Arhiva

 

Velika želja Batinog sina je da posmrtne ostatke svog oca prebaci u njegovo rodno selo Koraćicu podno Kosmaja, gde je polovinom decembra 2019. sahranjena i Batina supruga Julijana Lula, kako bi njih dvoje počivali zajedno.

 

Ćerka Bate Živojinović je želela da postane glumica
Ćerka Bate Živojinović je želela da postane glumica foto: PRINTSCREEN/WTF RADIO

 

U karijeri dugoj šest decenija ostvario je 350 filmskih i televizijskih uloga. Debitovao je 1955. u filmu „Pesma sa Kumbare“.

 

Šezdesetih godina ulogama u filmovima Kozara i Bitka na Neretvi dodelile su mu titulu jedne od najvećih glumačkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije.

 

 

makonda-tracker