geni nisu voda

Ovako izgleda unuk Bate Živojinovića: Zove se po deki, dosta liči na njega u mladosti i živi u Francuskoj

1

Bata Živojinović, koji je imao čak šestoro unučadi, se sa punim pravom svrstava u legende domaćeg filma.

 

Bata i Lula Živojinović
Bata i Lula Živojinović foto: Nemanja Pančić

Karijeru čuvenog glumca Velimira Bate Živojinovića (1933–2016) pažljivo je pratila cela zemlja u kojoj je on živeo, ma kako da se u kom trenutku zvala.

 

Bata i njegove uloge su obeležile jednu epohu domaćeg filma, ali i ne samo domaćeg. Zbog svoje čuvene uloge Valtera, Živojinović je maltene postao božanstvo i u dalekoj Kini.

 

Bata je tokom većeg dela života bio u braku sa svojom suprugom Lulom, a njihova ljubav je trajala neverovatne 64 godine.

 

 

Njihova deca Miljko i Jelena su im podarila čak šestoro unučića, koja su mahom, kao u onoj Bajaginoj pesmi, "rasuti po celom svetu".

Jedna od Batinih unuka je i lepa Dina, koja je u poslednje vreme živi u Srbiji. Dina je završila studije na Sorboni u Parizu, Kaliforniji i Londonu, a čini se da je na neki način tema njenog master rada usko povezana sa najbitnijom ulogom u životu Bate Živojinovića - Valterom.

 

 

Valter se borio protiv okupatora i rata, a Dina je masterirala na jednoj bliskoj temi - Antiterorizmu.

 

 

A osim Dine i jedan Batin unuk, njen brat, pokazuje da geni nisu voda. Unuk se zove Velimir, po dedi, a uz to i likom podseća na deku kad je bio mlad.

 

Velimir je upisao studije na pretsižnom univerzitetu Sorbona u Parizu. Njegov otac, a Batin sin - Miljko, kaže da je Velimir od deke nasledio i dar za glumu. Međutim, ipak se odlučio da krene drugim putem.

 

 

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni  - objasnio je njegov otac Miljko jednom prilikom za domaće medije.

 

 

 

 

 

makonda-tracker