šarmantan mladić

Dobio je ime po dedi, ali nije hteo među glumce: Evo kako izgleda i čime se bavi UNUK Velimira Bate Živojinovića

0

Legendari srpski glumac Velimir Bata Živojinović ostavio je neizbrisivni trag na domaću kinematografiju dvadesetog veka

foto: ATA Images
foto: ATA Images

Tokom karijere čuveni glumac Velimir Bata Živojinović odigrao je više od 300 uloga, a na daskama koje život znače ostavio je neizbrisiv trag.

 

Od njegove smrti prošlo je 6 godina, a mnogima se čini kao da je i danas u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Uprkos tome što je bio vrsni glumac uvek se trudio da njegov posao ne utiče na porodicu. Njegova supruga Lula Živojinović bila je njegov veliki oslonac i podrška, a on se trudio da održi balans i idiličan odnos.

 

O tome su često u javnosti govorili članovi njegove porodice. Njegov sin Miljko i dalje s setom u glasu govori o svom ocu. 

 

 

Sestra Jelena i ja smo odrastali u jednoj specifičnoj situaciji u odnosu na drugu decu, ali pošto smo imali zdrav i normalan odnos u porodici, živeli smo kao da je to najnormalnije. Kako smo sazrevali, shvatali smo kolika je to zapravo obaveza zbog oca i porodice, jer su sve oči bile uprte u nas. Imamo porodično nasleđe gde smo prihvatili sistem vrednosti koji su nam roditelji usadili. Majka je bila tu najzaslužnija, ona je od prvog trenutka bila s nama i kada je Bata bio na putovanjima i snimanjima. — rekao je svojevremeno Batin sin za Kurir.

 

Cela porodica Živojinović veoma je ponosna i na Miljkovu decu Velimira i Dinu koji žive van Srbije, a dedin miljenik je dobio i ime po njemu, a pohađa studije nauke i inženjerstva na prestižnom univerzitetu „Sorbona“ u Parizu.

 

 

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću - objasnio je njegov otac.

 

On je istakao da je Velimir mlađi naslednio dekin talenat, ali ipak nije želeo da ide u glumce.

 

 

 

makonda-tracker