ostvario je svoj san

Pred njim Evropa pada na kolena: SVE što ste hteli da znate o najboljem frajeru ovogodišnje Evrovizije

0

O tome koja je najbolja pesma 67. Evrovizije može da se polemiše, ali o tome ko izgledom ostavlja najjači utisak nema dileme

Endru Lambru, predstavnik Kipra na 67.  Evroviziji u Liverpulu
Endru Lambru, predstavnik Kipra na 67. Evroviziji u Liverpulufoto: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Evrovizija, koja se ove godine održava po 67. put, glavna je tema proteklih dana na Starom kontinentu.


Najpoznatije muzičko takmičenje Evrope i Australije organizovano je u Liverpulu jer u Ukrajini, zemlji prošlogodišnjih pobednika, bukti rat,a domaćini su se potrudili da prirede šou za pamćenje.


Mnoge pesme već su postale hitovi, uključujući i numeru "Samo mi se spava" predstavnika Srbije Luka Bleka, a među zapaženim izvođačima je i momak koji predstavlja Kipar, a on je na društvenim mrežama proglašen i najboljim frajerom ovogodišnje Evrovizije.


U pitanju je Endru Lambru, koji se predstavlja Evropi pesmom Break a Broken Heart, a zanimljivo je da je on pokušao prošle godine da se izbori da predstavlja Australiju.

 

 

Tada je okušao sreću pesmom Electrify, za koju kaže da opisuje "magični trenutak kada upoznate nekoga i on vas 'naelektriše', čineći da poverujete da imate supermoći", ali nije uspeo da pobedi u nacionalnom takmičenju.

 

Endru Lambru rođen je u Sidneju 1998. godine, u grčko-kiparskoj porodici. Jedan od njegovih deka potiče s Pafosa, grada na Kipru, dok mu dalji koreni potiču sa grčkog ostrva Lemnos.

 

Još od malih nogu je očaran muzikom, a još kao petogodišnjak je pobedio na muzičkom festivalu, pa ga je majka upisala u muzičku školu.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/DARREN


Profesionalnu karijeru započeo je pre deset godina, najpre objavljujući obrade popularnih pesama na platformi YouTube. Najviše pažnje na sebe skrenuo je svojim izvođenjem pesme My Immortal benda Evanescence, a potom je svojom obradom pesme Stay With Me Sema Smita u trajanju od samo 15 sekundi dobio dve hiljade pratilaca na Instagramu preko noći.


Potom je učestvovao na takmičenju X Factor Australia i objavio nekoliko uspešnih singlova.

 


Što se tiče Endruovog privatnog života, on ga uspešno skriva, pa nije poznato da li nekoga ljubi ovih dana.

 

 

makonda-tracker