traumatično detinjstvo

Gledala je majku kako pati i nije mogla da joj pomogne: Priča pevačice koja je u jednoj godini doživela dva udarca

0

Pevačica Ališa Dikson je sada srećna i ostvarena osoba, ali nije uvek bilo tako.

U jednoj godini su joj se dogodile dve teške situacije.
U jednoj godini su joj se dogodile dve teške situacije.foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ališa Dikson je britanska kantautorka, plesačica i manekenka.

 

Svoju muzičku karijeru je započela u britanskoj R&B grupi "Mis-Teeq". Nakon raspada grupe, učestvovala je u emisji "Ples sa zvezdama", pobedila i postala članica žirija od 2009. do 2011. godine.

 

Svetsku slavu joj je donela pesma "The boy does nothing" iz 2008. godine, a ako postoji neko ko još uvek nije čuo za ovu umetnicu, upoznaće je u ovogodišnjoj Evroviziji budući da će uz glumicu Hanu Vadingem, zvezdu serije "Igra prestola" i ukrajinsku umetnicu Juliju Saninu voditi ovo prestižno muzičko takmičenje.

 

  • Teško detinjstvo

 

Ališa Dikson je rođena 7. oktobra 1978. godine u londonskom Velvin Garden Sitiju. Njeni roditelji su se razveli kada je Ališa imala četiri godine. Otac se odselio, a ona je kasnije opisivala da je njen porodični život bio veoma disfunkcionalan.

Odrastala je u u prilično teškoj porodičnoj situaciji koja je uključivala hronično zlostavljanje.

 

Od 8 do 10 godine gledala je kako njena majka prolazi kroz zlostavljanje i nasilje od strane svog partnera. I osećala se potpuno bespomoćnom. 

 

- Bilo je užasno videti da se to dešava mojoj mami, a nema ništa gore kad kao dete ne možeš da zaštitiš osobu koju voliš najviše na svetu - rekla je ona.  

 

To joj je naravno obeležilo život i ostavilo neizbrisiv trag.

- U svet idete neustrašivi kada dolazite iz okruženja pune ljubavi, podrške, bezbednog porodičnog okruženja, ali ako dolazite iz nefunkcionalne porodice u kojoj vidite agresiju, nasilje i uznemirenje, onda ćete kao dete preuzeti mnogo ta osećanja na sebe- govorila je Ališa.


Aleša se nije libila da javno govori o svemu što je prošla, ali je godinama kasnije priznala, da bilo kako bilo, ovja period života ju je učinio boljom mamom.

 

- Želim da budem sigurna da moja deca nikad ne budu izložena stvarima koje sam ja videla - govorila je Alis Liveing u podkastu "Give me strength"

 

  • Nije imala podršku porodice

 

Iako je oduvek bila zainteresovana za muziku i ples, njena porodica nije podržavala njene snove da nastavi karijeru, i nameravala je da se fokusira na sportske studije tokom školovanja.

Međutim, nakon što su joj se obratila dva različita skauta, "lovca na talente", odlučila je da se fokusira na muziku, a ostalo je, kako kažu, istorija.

 

  • Ljubavni život


Ališa je u skladnoj vezi sa plesačem i koreografom Azukom Ononje od 2012. godine, a u braku su od 2017. godine i imaju dve ćerke Azuru Sienu (10) i Anaju Safiju (4).

 

Ipak, da bi stigla do svoje porodične sreće, morala je da prođe kroz teško razdoblje.

Pre Azuke, bila je udata za repera MC Harvija iz engleske grupe "So Solid Crew".

 

Oni su se zabavljali od 2000. godine, a venčali 2005. godine, ali su se razveli samo godinu dana kasnije zbog toga što je njen suprug imao aferu sa pop zvezdom Javine, s kojom je 2008. godine dobio i dete.

 

Međutim, te godine kada se razvela od prvog supruga, suočila se i sa raskidom ugovora sa izdavačkom kućom. Naime, došlo je do raskida ugovora sa izdavačkom kućom Polydor Recordsom i otkazano je izdavanje albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

 

O tom periodu nerado govori.

 

- Ja sam veoma povučena osoba i uvek pokušavam da osiguram da se ne pređe granica između onoga što je posao i onoga što je moje. Tako da je bilo teško i teško proći kroz bolne stvari kada si u očima javnosti. Ali verujem da se sve dešava sa razlogom i takođe mislim da ne bih bio osoba kakva sam danas da nisam iskusio neke od stvari koje imam - rekla je Ališa jednom prilikom.

 

makonda-tracker