kakav tim

Ne zna se koja je lepša: Zvezda hit serije će voditi Evroviziju, a pomaže joj najzanosnija engleska pevačica

0

Pesma Evrovizije ove godine će se održati Engleskoj, koji su obećali da će se potruditi da naprave pravi šou.

 

Hana Vadingem
Hana Vadingemfoto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Poznato muzičko takmičenje, koje je svojevremeno osvojila i naša Marija Šerifović sa pesmom Molitva, zakazano za maj ove godine.

 

Evrovizija će se održati u engleskom gradu Liverpulu, koji je, između ostalog, poznat i kao mesto iz koga su čuveni Bitlsi.

 

Na veliko zadovoljstvo fanova Igra prestola, jedna od voditeljki biće i zvezda ove hit serije. U pitanju je Hana Vadingem, koja je u tom ostvarenju tumačila lik Septe Unele.


 

 

- To je jedan od najvećih svetskih muzičkih festivala. Velika je čast stajati rame uz rame sa Ukrajinom, zemljom koja nosi na sebi takvu snagu i jedinstvo - rekla Hana za „BBC world“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darren Bell (@darrenphotog)

 

Osim nje, program će voditi i dve poznate i retko lepe pevačice. Prva je Aleša Dikson, ujedno i manekenka, koja važi za jednu od najlepših engleskih pevačica. Publici je najpoznatija kao članica žirija u britanskoj verzji takmičenja Ples sa zvezdama.

 

- Evrovizija donosi to uzbuđenje, kreativnost i talenat, ali na ogromnom, globalnom nivou - rekla je Diksonova.

 

 

Uz nju, tu je i jedna od najzanosnijih umetnica iz Ukrajine. U pitanju je Julia Sanina, moćni vokal rok benda The Hardkiss.

 

- Tako sam uzbuđena što ću pokazati ukrajinsku kulturu i kreativnost i pomoći da se napravi šou kako bi moja zemlja bila ponosna. Jedva čekam da stignem u Liverpul i upoznam navijače i ostatak Evrovizijske porodice - rekla je Sanina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Sanina (@the_hardkiss)

 

Ove tri lepotice će voditi program prve dve polufinalne večeri 9. i 11. maja, a u finalu će im se pridržuti i komičar Grejem Norton.

 

- Svake godine kada sam uključen, to je velika čast. Ova godina je još posebnija i ja lično osećam veliku odgovornost da naše ukrajinske kolege budu ponosne - kaže irski glumac.

 

 

Procene organizatora su da će više od 160 miliona ljudi širom sveta gledati ovo takmičenje. Velika Britanija je domaćin ove godne, ali u ime Ukrajine. Naime, lani su trijumfovali ukrajinski umetnici, ali zbog ratnog stanja u toj zemlji ne može da se organizuje program.

 

 

makonda-tracker