biografija zvezde 90-ih

Iza sebe je ostavio ženu, dete, domovinu: Glumac kog ste VOLELI DA MRZITE započeo je svoj put sa 42 dolara u džepu

0

Omiljeni negativac popularnih serija iz devedesetih imao je neobičan životni put

Meksičko-kubanski glumac Sesar Evora u seriji Amor Bravio
Meksičko-kubanski glumac Sesar Evora u seriji Amor Braviofoto: hollylety01, Youtube Printscreen

Krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih nije bilo gledane meksičke telenovele u kojoj jednu od glavnih uloga nije igrao kubanski glumac Sesar Evora.


Najpre nas je početkom devedesetih oduševio u seriji "Divlje srce", a potom i u sapunicama "Zagrli me čvrsto", "Između ljubavi i mržnje", "Maćeha", "Prokleta lepota", "Oluja" mnogim, mnogim drugim.


Zvali smo ga Esteban san Roman, Oktavio Viljareal, don Federiko Rivero, a bio je jedan od retkih glumaca iz meksičkih telenovela koji se izdvojio toliko da smo mu upamtili i pravo ime.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by César Évora (@evora_fc)


Evora je rođen u Havani 1959. godine, što znači da ove godine slavi 64. rođendan, a karijeru je započeo na rodnoj Kubi. Odrastao je s majkom i dekom, pošto je njegov otac stalno bio na putovanjima, a čak 20 godina ga je viđao izuzetno retko.

 

Zanimljivo je da je najpre studirao geofiziku i da je želeo da se bavi traganjem za naftom i mineralima, sve dok nije poželeo da se okuša na jednoj glumačkoj audiciji, budući da je još od detinjstva obožavao da bude pred publikom i želeo je da izbegne služenje vojnog roka. Tada je izabran između čak pet stotina kandidata, a uskoro je pojavio u deset filmova na Kubi.

 


Nakon toga preselio se u Meksiko, sa samo 42 dolara u novčaniku. Tamo je počeo da igra u sapunicama, a uskoro je postao jedna od najvećih zvezda u ovoj zemlji zahvaljujući ugovoru s kućom Televisa, te je 1999. dobio meksičko državljanstvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by César Évora Py (@ce0459)


Do danas je Evora zabeležio uloge u više desetina telenovela, a Meksiko mu je doneo i ljubav njegovog života. Iako je bio uveliko oženjen i imao ćerku Karlu kada je otišao iz Havane, zaljubio se u Vivijan Domingez i stupio u vezu s njom.

 


Zato se vratio na Kubu kako bi se razveo, potom se vratio u Meksiko i zaprosio Vivijan, s kojom je i danas u braku i ima odraslu decu. Vivijan i on su ponosni roditelji Rafaela i Marijane.

 

Sesar Evora nije preterani ljubitelj društvenih mreža i dugo je koristio samo Tviter, pa fanovi imaju priliku da ga gledaju uglavnom u serijama i na retkim događajima u kojima se pojavljuje u Meksiko Sitiju.

 

 

Ipak, svaki put on oduševi dame, čiji je miljenik postao uprkos svojim ulogama negativaca, posebno zbog činjenice da već tri decenije izgleda maltene identično!

 

Meksičko-kubanski glumac Sesar Evora u Meksiku 2017. godine
Meksičko-kubanski glumac Sesar Evora u Meksiku 2017. godinefoto: El Universal / Zuma Press / Profimedia, rchivo Agencia EL UNIVERSALMAVC

 

makonda-tracker