neizvesna sudbila velikog čoveka

Ljubimac čuvenog vozača formule 1 odlazi na doboš: Prodaje se omiljeni Ferari Mihaela Šumahera, a od cifre "boli glava"

0

Još jedna od čuvenih formula Mihaela Šumahera otićiće u druge ruke 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ferari koji je Mihael Šumaher doveo do pet pobeda u trkama tokom svoje sezone u Formuli 1 2003. godine, koji je osvojio Svetsko prvenstvo, biće na aukciji sledeće nedelje u Ženevi, saopštila je u petak aukcijska kuća Sotbi.

 

Crveni ferari "šasija 229" u kojem je devet puta učestvovao nemački svetski šampion, vozač Šumaher, mogao bi da zaradi i do 9,4 miliona dolara, kažu prodavci.

 

- To je... posebno jer je ovaj automobil jedan od samo četiri automobila sa više od četiri pobede u istoriji Ferarija, a posebno sa jednim od najveštijih vozača svoje generacije, Mihaelom Šumaherom - rekao je Vincent Luzui iz Sotbija.

 

 

On je rekao da su ciljno tržište kupci trkačkih staza, pošto je automobil "spreman za stazu", kao i kolekcionari umetničkih dela.

 

Sotbi takođe predstavlja osam retkih "fensi plavih" dijamanata u vrednosti od više od 70 miliona dolara. Ova boja je najviša moguća ocena boja za plave dijamante i dodeljuje se ne više od 1% plavih dijamanata podnetih Gemološkom institutu Amerike, saopštio je Sotbi.

 

Prodaje se omiljeni ferari Mihaela Šumahera
Prodaje se omiljeni ferari Mihaela Šumaherafoto: Story from Jam Press (Schumacher Ferrari)

 

- Izuzetna je retkost imati kolekciju od osam ovakvih dijamanata -  rekla je specijalista za nakit u Sotbiju u Ženevi, Mari-Cecile Cisamolo.

 

Dijamanti će biti ponuđeni na aukciji u Ženevi, Njujorku i Hong Kongu, a prvi će biti ponuđen u švajcarskom gradu 9. novembra.

 

 

makonda-tracker