šta je istina?

"Šumaherova porodica LAŽE VEĆ 9 GODINA!" Prijatelj čuvenog vozača ogorčen nakon skoro decenije MISTERIJE

0

Kakvo je zapravo stanje Mihaela Šumahera — ovo je jedna od najvećih misterija o poznatima proteklih desetak godina, a njegova porodica i dalje odbija da kaže bilo šta

foto: EPA/THOMAS EISENHUTH
foto: EPA/THOMAS EISENHUTH

Nekadašnji šampion Formule 1 Mihael Šumaher od 2013. godine prikovan je za krevet. Slavni vozač doživeo je u decembru te godine nesreću na skijanju u Alpima, nakon čega je bio u veštačkoj komi do juna 2014, a od septembra iste godine leči se u svom domu.


Na zahtev porodice, lečenje žive legende sporta Mihaela Šumahera odvija se pod velom tajne, a nemoguće je videti njegove snimke i fotografije.

 

Čitava porodica skriva sportistu od očiju javnosti, a svima je zabranjeno da govore o njemu i njegovom stanju, pa fanovi ne znaju kako teče oporavak, kako se Šumaher oseća i da li je imalo nalik čoveku kom pamtimo i kog smo obožavali.

 

Među onima koji nisu zadovoljni ovakvim ponašanjem sportistine porodice ima mnogo njegovih slavnih prijatelja, a jedan od njih je Šumaherov bivši agent Vil Veber, koji je optužio porodicu da laže svet o trenutnom stanju čuvenog vozača.

 

Mihael Šumaher
foto: EPA/DIEGO AZUBEL

Kako je on istakao, veruje da su od javnosti Šumaherovi najbliži sakrili mnogo više nego što možemo da pretpostavimo, a ne krije da ga boli to što ga godinama nije video.


Veber i Šumaher sarađivali su još od osamdesetih i on ga je na neki način "otkrio" kada mu je ponudio da nastupa u Formuli 3, posle čega je počeo vrtoglavi uspon slavnog Nemca i osvajanje sedam titula u Formuli 1.


Za mene je to teško... Sto puta sam pokušao da kontaktiram s njegovom suprugom Korinom i nije se javljala. Zvao sam i njegovog prijatelja Žana Toda, pitao ga da li mogu da odem u bolnicu, a on mi je rekao da sačekam i da je rano. Sutradan sam ga opet pozvao i niko se nije javljao. Još sam ljut zbog toga — istakao je Veber za italijanski list La Gazzetta dello Sport.

 

Mihael Šumaher
foto: EPA/DIEGO AZUBEL

Kako je objasnio, govorili su mu da je prerano da vidi Šumahera, a sada smatra da je prekasno.


Pokušali su da me sklone od njega govoreći mi da je rano, a sada je kasno. Prošlo je devet godina, možda bi trebalo da kažu šta je istina — ne krije ogorčenost Veber.

 

On smatra da ništa što Šumaherovi govore u javnosti nije istina, a priznaje da je Mihaela doživljavao kao sopstveno dete.


Od tada slušam samo njihove laži — kaže ovaj agent. — Posle skoro deset godina od njegove stravične nesreće skoro da nema zvaničnih izjava o njegovom stanju, tek povremeno njegovi bliski prijatelji objave nešto... Godinama posle nesreće ponavljao sam sebi kako ne mogu da promenim ništa, a on mi je bio kao sin. I danas me boli kad pričam o tome.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Inače, strani mediji pisali su prošle godine da je "Šumaherovo stanje vegetativno", prema rečima švajcarskog neurologa Eriha Riderera.


Nedavno je objavljen i dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru, koji je najavljivan kao konačna istina o proslavljenom vozaču jer su u njemu pričali Mihaelova supruga Korina i sin Mik, inače i sam vozač Formule 1. Ipak, u njemu nismo saznali mnogo toga, osim podataka o tome kako se porodica oseća posle svega što se dogodilo.

 

 

makonda-tracker