bilo je dovoljno

Da se pitao tata, naš glumac bi bio advokat: Onda mu je legenda srpskog filma rekla JEDNU REČENICU i sve se promenilo

0

Roditelji našeg popularnog glumca nisu želeli da se bavi tim poslom, ali onda su na scenu stupile naše dve velike zvezde. 

Glumci Stefan Radoniić i Luka Grbić
Glumci Stefan Radoniić i Luka Grbićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Naš mladi glumac Stefan Radonjić rođen je 1991. godine, a domaća publika upoznala ga je još kao srednjoškolca. Stefan se 2010. pojavio u seriji "Priđi bliže" i njegov lik Čukija mnogi su zavoleli.  

 

Kasnije smo imali prilike da ga gledamo u ostvarenjima Bićemo prvaci sveta, Dobra žena., seriji Sinđelići... Trenutno imamo prilike da ga gledamo u novoj seriji Zakopane tajne, koje je okupila dobar deo ekipe Igre sudbine. 

 

Sam Stefan je oduvek, još od malih nogu, želeo da postane glumac. Međutim, njegovi roditelji i nisu baš tako mislili. Oni su ga više zamišljali kao pravnika ili ekonomistu. 

 

Stefanu je prvo Anica Dobra rekla da je dobar glumac
Stefanu je prvo Anica Dobra rekla da je dobar glumacfoto: Antonio Ahel/ATAImages

No, uz pomoć dve glumačke veličine naše scene desio veliku zaokret. Prvo je prste umešala Anica Dobra. 

 

- Kada je serija ‘Priđi bliže’ počela se emitovanjem, Anica Dobra koja je naša porodična prijateljica, odgledala je nekoliko epizoda i bila je oduševljena mojom glumom. Došla je kod nas kući i počela da ubeđuje moje roditelje da upišem glumu - rekao je svojevremeno Radonjić. 

 

No, njegovom ocu se i nije svidela baš ta ideja. 

 

- Moj otac joj je rekao: "Radite šta hoćete, ali nemojte posle da mi kukate ako ne bude primljen. On je tvoja odgovornost". Međutim, Anica je bila uporna da me ohrabri i podrži. Položio sam prijemni i upisao glumu - seća se svog ulaza u ovu profesiju Radonjić. 

 

A onda je i Bora Todorović izgovorio jednu rečenicu koja je Stefana dodatno usmerila ka glumi
A onda je i Bora Todorović izgovorio jednu rečenicu koja je Stefana dodatno usmerila ka glumifoto: Damir Dervišagić

No, možda i ključnu ulogu je odigrao jedan od naših najvećih glumaca Bora Todorović. Uporni Stefanov tata se i njemu požalio kako sin želi da mu ide u glumce, 

 

- Moj otac je rekao Bori Todoroviću kako sam prolupao i hoću da idem na glumu, a tada je klasu primao Vladimir Jevtović kod koga je njegov sin Žika Tododrović diplomirao. Bora je došao kod nas, upoznao me i rekao mi da dobro glumim - kaže Radonjić. 

 

Posle tog razgovora sa Borom - Stefan više nije imao nikakve dileme
Posle tog razgovora sa Borom - Stefan više nije imao nikakve dilemefoto: Instagram / Stefan Radonjić

U jednom momentu, na studijama, Stefan je malo zapeo na fakultetu, ali onda ga je Todorović ohrabrio samo jednom rečenicom.  

 

- U drugoj godini sam imao jedan problem kada sam radio monolog Dostojevskog koji sam izabrao i koji je bio veoma težak i patetičan. Pozvao sam Boru da mi pomogne. Gledao je tekst i jede bademe. Pokušavao je da odglumi ali nije uspevao i iznervirao se. Rekao je: "Ovo ni ja ne mogu da odigram, a kamoli ti" - otkrio je Radonjić za „Telegraf“ šta mu je pomoglo da shvati da je gluma pravi put za njega. 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker