krv nije voda

Ovo je unuka slavne Mire Stupice: Živi u Francuskoj i dosta podseća na baku kad je bila mlada

0

Naša legendarna glumica Mira Stupica ima unuku, koja neverovatno podseća na nju iz mlađih dana.

Mira Stupica je preminula 2016. godine
Mira Stupica je preminula 2016. godinefoto: Dado Đilas

Mira Stupica bila je jedna od najpoznatijih i najboljih naših glumica. Rođena je 1923. a preminula je 2016. godine. Od kada je sa 18 godina debitovala u pozorištu, nanizala veliki broj uloga naredmih decenija, koje su je načinile ikonom srpskog i jugoslovenskog glumišta.

 

Poznato je i da joj čuveni glumac Bora Todorović bio brat, drugim rečima Srđanu Žiki Todoroviću Mira je bila tetka.

 

Mira je u svom životu imala tri braka. Njen drugi brak bio je sa legendom "dasaka koje život znače" - Bojanom Stupicom, sa kojim je bila sve do njegove smrti.

 

Nakon toga se venčala sa Cvijetinom Mijatovićem, koji je svojevremeno bio član Predsedništva SFRJ. Kako je sama pričala, Stupica je bio ljubav njenog života.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

 

- On je bio jedini, najveći, najbolji, najdublji, najinteresantniji. Brak s Cvijetinom bio je moj beg… Znala sam da moram da radim mnogo i da nemam vremena za ljubav. Ali on je bio gospodin čovek, jedno divno biće. On je voleo Bojana, bili su prijatelji. Njegova žena je mene volela. Kada je ona umrla, mi smo bili prijatelji koji su se sastavili u istoj boli. Oboje smo bili u istom psihološkom stanju zbog gubitka voljenog bića - ispričala je svojevremeno Mira za Blic.

 

Mira Stupica
Mira Stupicafoto: Dado Đilas

Pre toga, Mira je kao veoma mlada stupila u prvi brak. Sa svega 19 godina glumica se udala za kolegu i velikog zavodnika iz četrdesetih godina prošlog veka - Milivoja ’’Mavida’’ Popovića. Oni su ostali zajedno četiri godine. Sa Milivojem Mira je dobila ćerku Minu, koja joj je podarila unuku Miu, koji je danas majka Mirinom praunuku Maksimu.

 

Mia Stupica živi u Parizu
Mia Stupica živi u Parizu foto: Sonja Spasić

Mnogi kažu da Mia dosta podseća na svoju baku kada je bila mlada. Ona živi u Parizu u Francuskoj, ali smo imali prilike da je vidimo u Beogradu pre četiri godine. Tada je došla povodom Svetskog dana pozorišta, kada su u Ateleju 212 predstavljene poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca, između ostalih i Mire Stupice.

 

- Čast mi je da budem prisutna na ovakvom događaju, gde se s takvim pijetetom govori o mojoj baki. Ima ovde danas puno više kompetentnijih ljudi od mene, koji će mnogo lepše da pričaju o njoj - rekla je tada Mia.

 

 

makonda-tracker