GLUMAČKI GEN

Suprugu i brata mu dobro znate, a njega OBOŽAVATE: Znate li koji MLADI GLUMAC je potomak Branislava Cige Jerinića?

1

Legendarni glumac Branislav Ciga Jerinić rođen je na današnji dan pre .91 godinu

foto: Youtube Printskrin / Branislav Ciga Jerinić
foto: Youtube Printskrin / Branislav Ciga Jerinić

Branislav Ciga Jerinić je bio čuveni srpski glumac i doajen srpskog glumišta. Rodio se u Kragujevcu, gde je otpočeo svoje školovanje i gde je završio i srednju školu.

 

Nakon završene gimnazije odlučuje da upiše Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Raše Plaovića.

 

Diplomirao je 1954. godine, da bi odmah potom postao član Narodnog pozorišta u Beogradu, kojem je ostao veran do kraja, iako je igrao i u „Ateljeu 212”, „Zvezdara teatru” i na drugim beogradskim scenama.

 

 

Branislav je iza sebe ostavio više stotina značajnih uloga, a proslavio se u televizijskim dramama i serijama, kao i u filmovima: „Marš na Drinu”, „Bokseri idu u raj”, „Planina gneva”, „Savamala”, „Lazar” i drugim.

 

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su i Nagrada „Raša Plaović”, Statueta „Joakim Vujić”, Sterijina nagrada i druge.

 

Branislava smo gledali u kultnim srpskim serijama i filmovima
Branislava smo gledali u kultnim srpskim serijama i filmovimafoto: Promo

I nakon njegove smrti serije u kojima je glumio nastavljaju da žive. Iza njega, osim sjajnih uloga, ostali su i potomci, rođaci, koji su takođe nasledili gen za glumu od Jerinića.

 

Osim Branislava, porodica Jerinić može da se pohvali sa još dva značajna imena, dva veoma poznata lica, na domaćoj glumačkoj sceni. U pitanju je naš glumac Branko Jerinić i njegov sin Pavle Jerinić. Osim njih, tu je i njegova supruga, naša poznata glumica, Branka Jerinić.

 

Branko Jerinić je otac Pavla Jerinića poznatijeg kao Matija iz Igre sudbine
Branko Jerinić je otac Pavla Jerinića poznatijeg kao Matija iz Igre sudbinefoto: Youtube Printscreen

 

Branko Jerinić je kao i Branislav rođen u Kragujevcu, gde se školovao, a potom je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Izgleda da se gen za glumu u ovoj porodici prenosi sa kolena na koleno, pa je nakon što je odrastao i Brankov sin, Pavle Jerinić krenuo glumačkim stopama.

 

Pavle potiče iz velike glumačke porodice
Pavle potiče iz velike glumačke porodice foto: Youtube Printscreen

 

Njega je publika zavolela u seriji "Igra sudbine", kao čuvenog Matiju Grbića, a danas je deo i drugih velikih projekata. 

 

Osim što glumi u „Igre sudbine“, Pavle je imao manje uloge u serijama „Pare ili život“, „Greh njene majke“, „Bićemo prvaci sveta“ i drugim, a takođe ostvario je i veliki broj uloga u Narodnom pozorištu, „Boško buha, kao i u Zvezdara teatru.

 

Veliki je miljenik žena. 

 

 

makonda-tracker